Vilpas jatkoajalla kolmanteen voittoon

Jarkoajalla korinaluskamppailun ja Vilppaan tekemän korin jälkeen tarkistettiin videolta osuiko pallo korirenkaaseen vai päättyikö hyökkäysaika jo ennen pallon sujahtamista sukkaan.

Vilpas jatkaa voittokannassa Korisliigan puolivälierissä.
Lahti Basketball kaatui torstaina Salohallissa jatkajan jälkeen lukemin 88-81 ja kolmas voitto tarkoittaa sitä, että välieräpaikka on katkolla ensimmäistä kertaa lauantaina Lahdessa.
Vilppaan ja Lahden välinen puolivälieräkamppailu on ollut häkellyttävän tasaväkinen siihen nähden, että otteluvoitot ovat parhaillaan 3–0 Vilppaan hyväksi.
Vilppaan kovimmassa pistevireessä olivat avausviisikon amerikkalaiset. Ladarien Griffin tilastoi 14 pistettä ja 12 levypalloa, Myles Stephens 12 pistettä ja viisi levypalloa ja Jeremiah Wood kymmenen pistettä ja 11 levypalloa.
Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen olit tyytyväinen erityisesti Woodin otteisiin; nyt Vilppaan iso sentteri haastoi aikaisempaa paremmin ja tehokkaammin lahden isoa Henri Ventoniemeä (6/8).
Itse ottelussa nähtiin jo totutusti isoja irtiottoja, joista ensimmäisen teki Lahti ottelun alussa: Taululla lukemat 0-11 ja Vilpas kokoontui aikalisälle neuvonpitoon.
Ottelun tasaisuus johtui tilastojen mukaan siitä, että Vilpas heitti varsinkin kolmen pisteen heitot (6/32) hyvin huonosti. Onneksi Juho Nenonen oli lähellä normaalia niin heittopelissä kuin pelin jälkeisissä kommenteissa.

– Kaikki ratkesi siihen, että Vesa Mäkäläinen ei ollut tänään kentällä. Se antoi minulle tarvittavan aggren. Voi olla, että molemmilla joukkueilla on vähän väsymystä ilmassa, mutta siinähän se kuupan kovuus katsotaan, kun pohkeissa on jo vähän happoa ja ranne väsynyt, Nenonen jutusteli Ruudun haastattelussa.
Hyvin taistelleen Lahden vahvinta korintekoa tarjosi Nijal Pearson, joka sai aikaan 20 pistettä ja seitsemän levypalloa. Brandon Peel (18/11) oli myös pelipäällä.
– Vilpas on hyvin tasokas ja kokenut joukkue. Ei meiltä yritystä puuttunut, he vaan pelasivat fiksummin. Lauantaina taistelu jatkuu, emme luovuta koskaan, peel lupasi.
Vilppaan Sami Toiviainen totesi saman, jonka myös televisionkatsojat näkivät.
– Lahden hyökkäys oli alussa hyvää ja eka kymppi näytti hankalalta. Sen jälkeen meidän peli parani ja palasimme puolustukseen paremmin. Haastava peli ja olisimme voittaneet paljon helpommin, jos heittopeli olisi ollut lähelläkään sitä mitä normaalisti Salohallissa.
Toiviainen kertoi jatkavansa pelin jälkeen otteluvideoiden ääreen; jälleen on mahdollisuus pieniin viilauksiin pelisuunnitelmissa.
– Tiukassa vartioinnissa ollaan ja omat heitot olivat aika luokattomia. Kolme peliä alkaa näkyä. Teimme hyvää työtä Pearsonin ja McCulloughin kanssa ja tärkein eli voitto tuli. Se on ainoa asia mikä lasketaan tässä vaiheessa kautta, Toiviainen sanoi.

Lahden päävalmentaja Pieti Poikolalla on selvät sävelet siitä, mitä joukkueen pitää muuttaa seuraavaan otteluun.
– Ainoa asia mitä aiomme lauantaiksi muuttaa on lopputulos. Peli menee koko ajan enemmän pudotuspelikoripalloksi ja saadaan eliminoitua vastustajan vahvuuksia. Tänään kentällä oli kaksi väsynyttä joukkuetta. Meidän hyökkäys menee liikaa pomputteluksi ja pitäisi liikuttaa palloa enemmän. Kaikkemme annoimme, mutta tulos on, että olemme kolme kertaa hävinneet.

Vilppaan Myles Stephens ajaa korille Lahden Brandon Peelin estelyistä huolimatta.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: