LP Viesti palasi lentopallon Suomen mestariksi

20170416, HÄMEENLINNA, 5. FINAALIOTTELU, HPK vs. LP VIESTI, HPK:N . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Joukkue kukisti kotihallissaan pelanneen HPK:n viidennessä finaalissa 2-3 (10-25, 25-18, 20-25, 25-21, 12-15), ja otti mestaruuden otteluvoiton 4-1. Mestaruus on LP Viestille kahdeksas yhdeksässä vuodessa. Joukkue saavutti tällä kaudella tuplan, sillä se voitti myös Suomen cupin.
– Näin tämän unessa, että voitamme tänään. Olin varma, että voitetaan 3-2. Kaikki laitoin viimeisten kuukausien aikana peliin, halusin vain tätä. Tuntuu niin hyvältä. Me olemme yksi perhe, kapteeni Vilponen iloitsi mestaruusjoukkueestaan YLE:n haastattelussa.
Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen nosti pitkästä aikaa Vera Klimovichin aloitukseen, ja hän kiittikin ottamalla heti ensimmäisen hyökkäyspisteen. Viesti eteni nopeasti ja helposti 1-6- ja 2-9 -johtoon, kun Pauliina Vilposen käsi kävi rohkeasti ja Nadezhda Gokhshtein syötteli ässiä. Erä pikavauhdilla LP Viestille 10-25. Vieraat tekivät mm. kuusi ässää ja ottivat viisi torjuntapistettä.
Toiseen erään HPK sai rivinsä kuntoon ja nosti tasoaan. Pelätyt Piia Korhonen, Allison Mayfield ja Kinga Kasprzak murjoivat pisteitä, mutta LP Viesti vastasi, ja maisteli taas johtoa tilanteessa 10-11. Kotijoukkue oli kuitenkin hieman niskan päällä, ja vei erän 25-18.
– Lähdettiin syöttämään tosi kovaa ja onnistuttiinkin ensimmäisessä erässä. Vastustaja nosti tasoaan toisessa erässä, ja peli tasoittui. Tänään meillä on parempi päivä (kuin neljännessä finaalissa perjantaina) ja voitetaan tämä peli. Joka peliä lähdetään voittamaan, niin ei tarvitse huomiselle jättää, LP Viestin Noora Kosonen sanoi YLE:n haastattelussa kahden erän jälkeen.
LP Viesti hankkiutui kolmannessa erässä 0-3- ja 1-5 –johtoon, jonka HPK kuitenkin ajoi kiinni. Klimovichin ja Roosa Heikkiniemen hyökkäyspisteillä salolaiset karkasivat taas pieneen johtoon, nyt 9-12. LP Viesti piti asemansa maaliin asti: 20-25.
Neljäs erä oli HPK:n. LP Viesti notkahti hieman erän puolivälissä ja HPK pääsi 12-8-, 15-9- ja 21-13 –johtoon. Erän lopussa salolaiset saivat jälleen pelinsä oikeaan uomaan, ja se nousi jo uhkaamaan HPK:n erävoittoa tilanteessa 23-20. Erä kuitenkin kotijoukkueelle 25-21.
Viides erä alkoi Viestin hallinnalla (1-5, 3-7), kun HPK sortui virheisiin. Kotijoukkue kiri kuitenkin pian tasoihin 8-8 ja 12-12. Ratkaisupalloissa roolia ottivat Heikkiniemi ja Gokhshtein. Ensin Gokhshtein teki hyökkäyspisteen 13:een, Heikkiniemi mätti ässäsyötön 14:ään ja suomenmestaruuden ratkaisi lopulta Gokhshtein torjunnallaan. LP Viestin mestaruusjuhlat alkoivat 12-15-erävoitolla.
LP Viestin mestaruusjoukkue 2016-2017:
Pelaajat: Viktoriia Tuchashvili (passari), Hillaelina Mäntylä (libero), Noora Kosonen (yleispelaaja), Nadezhda Gokhshtein (keskipelaaja), Anna Czakan (keskipelaaja), Elina Käsnänen (passari), Tuuli Kukkonen (yleispelaaja), Pauliina Vilponen (hakkuri), Pilvi Kettunen (keskipelaaja), Iida Eskonmaa (libero), Ronja Heikkiniemi (yleispelaaja), Taru Alho (yleispelaaja), Vera Klimovich (keskipelaaja), Ella Eloranta (yleispelaaja), Saana Lindgren (hakkuri), Salla Virtanen (passari).
Valmennusporras: Tomi Lemminkäinen (päävalmentaja, urheilutoimenjohtaja), Janne Harju (apuvalmentaja), Ville Salmi (fysiikkavalmentaja), Auno Lindh (huoltaja), Petri Virtanen (tilastot), Jouni Salmenjaakko (joukkueenjohtaja), Oksana Pasternak (hieroja).

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: