LP Viesti taisteli kauden avauspisteen

Pekka Mäenpää

LP Viestille kauden avausottelun alku oli vielä pientä askelmerkkien hakemista, jonka saattoi havaita myös Salonjokilaakson laitamainoksesta. Passari Julia Junila pelasi alun jännittämisestä päästyään hyvän ottelun.

LP Viesti avasi kautensa lentopallon Mestaruusliigassa 2-3 (11-25, 25-20, 25-14, 16-25, 16-18) tappiolla savolaista Puijo Wolleyta vastaan. Ensimmäinen piste on kuitenkin nyt sarjataulukossa ja joukkue taas yhtä peliä kokeneempi.
Salohallissa nähtiin liigan avausottelussa paljon ja kaikenlaista; katsojan kannalta parasta olivat pelaajien rohkeat otteet ja ottelun huipentuminen viidennen erän jatkopalloille.
Puijo Wolleyn päävalmentaja Pekka Seppänen kiittelikin pelin jälkeen liiga-avauksen tunnelmaa.
– Uskon, että oli viihdyttävä peli. Molemmat joukkueet puolustivat hyvin ja oli kovia lyöntejä. Erät olivat aika selkeitä, tunnelman kohottaja tuo viides erä. Meille onni, että pallot pomppivat meille lopussa.
LP Viestillä oli viidennessä erässä kolme ottelupalloa ilmassa ja mahdollisuus voittoon.
Siltä ei näyttänyt vielä avauserässä, jossa LP Viestin seitsikko etsi itseään jonkin aikaakin ennen otteiden vapautumista.

Saana Lindgren sai 50 passia ottelun aikana ja oli LP Viestin tehokkain hyökkääjä.

LP Viestin ja koko alkukauden voitosta voittoon kulkeneen Puijo Wolleyn pelissä oli parasta katsojan kannalta se, että verkolla ei himmailtu. Palloa lyötiin tosissaan, puolustuksissa haettiin palloja ja syöttöruudussa yritettiin hiukan ehkä liikaakin. Etenkin syöttövirheitä tuli runsaasti, mutta se siitä.
Ohi menneen avauserän jälkeen LP Viestistä etenkin Saana Lindgren (26/+19) teki vakuuttavaa jälkeä verkolla. Jos Netta Laaksonen ei olisi napannut ansaitusti ottelun parhaan pelaajan palkintoa, sen olisi saanut Saana niiata.
Isoa vastuuta kantanut Arita Ternava (14/-1) oli oiva esimerkki nuoren taistelevan kotijoukkueen potentiaalista. Alussa vastustajan syötön kohteeksi joutunut Arita haki hetken vauhtia vaihtopenkiltä ja palasi sitten takaisin sytyttämään joukkuettaan taisteluun.
– Alussa jännitti, mutta sitten peli alkoi sujua. Erät olivat epätasaisia paitsi viimeinen. Hyvin taisteltiin, vaikka Puijo Wolley voittikin.
Yli vuoden toipilaana ollut Nea Haatainen aloitti keskitorjujana, mutta sai antaa tilaa Emmi Mäki-Kojolalle, joka kiitti vastuusta ja nappasi muun muassa kaksi torjuntapistettä.
Dagmar Boomin (12/+4) otteet olivat sellaisia, joita ehkä odotettiinkin. Hyökkäys ja vastaanottopeli ailahtelivat mutta olivat hyvällä tasolla. Kauden aikana nähdään varmasti vielä parempiakin tehoja.
Passari Julia Junila pelasi ehkä jännityksestä johtuen paljon laitapassia, Ternavaa hetken tuurannut Iina-Reeta Kaikkonen antoi palaa saamissaan mahdollisuuksissa virheitä pelkäämättä.
LP Viestin päävalmentaja harmitteli hetken virkansa puolesta pelin kääntymistä vastustajalle.
– Tasainen peli oli, tappio harmittaa tietenkin. Viides erä erityisesti, kun sitä hallittiin aika pitkälle. Puijo oli erän lopussa kova ja me hyydyimme.
Lemminkäinen oli kuitenkin tyytyväinen sarjapisteeseen.
– En ollut ihan yllättynyt ensimmäisestä erästä, kun näytti olevan aika lailla jännitystä ilmassa. Julia Junila pelasi ihan ok pelin, hänessä jännitys näkyi ehkä eniten.
Puijo Wollen parhaana palkittu Emilia Kääntä käytti lentopallosta tutuksi tullutta tuttua termiä ottelun jälkeen.
– Oli vähän vuoristoratainen, aloitettiin hyvin, mutta seuraavissa erissä tehtiin paljon virheitä. Sitten saatiin syöttö pysymään ruudussa niin oli parempaa.
Netta Laaksonen komppasi.
– Kova matsi oli ja kuten todettu, niin aika vuoristorataa. Eka erä oli meiltä ”ohi erä”. Puijolla on kova ja taisteleva joukkue ja olivat tiukoissa tilanteissa kovia ja passitempo oli nopea.

LP Viestillä riitti yritystä myös puolustuksessa.

LP Viestin tehot. Saana Lindgren (26/+19), Arita Ternava (14/-1), Dagmar Boom (12/+4), Julia Junila (2/0), Emmi Mäki-Kojola (4/0), Jenni Jantunen (6/+2), Iina-Reeta Kaikkonen (2/0), Nea Haatainen (1/0).

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: