LP Viesti vei viisieräisen jännitysnäytelmän – voitot 2-0 LP Viestille

Ottelupallo kentässä ja sen voi  aistia myös LP Viestin pelaajista.

 

LP Viesti ja HPK tarjosivat naisten lentopallon Mestaruusliigan toisessa finaalissa hienon ottelun. Kotijoukkue otti yli kaksituntisen rallin jälkeen 3-2 (25-19, 25-22, 23-25, 18-25, 15-12) –voiton. Voiton myötä Salo nousi finaalisarjassa 2-0-johtoon.
Suomen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.
LP Viestin päävalmentajan Tomi Lemminkäisen mukaan HPK pelasi Salossa paremmin kuin ensimmäisessä pelissä.
– Me pelasimme kaksi ensimmäistä erää todella kovalla tasolla. Viidennessä erässä tehtiin hieno nousu, ja erikseen on mainittava Saanan (Lindgren) torjuntapiste ja Annan (Czakan) puolustus lopussa. Voimasuhteet ovat vähän tasoittuneet runkosarjan jälkeen, mutta edelleen me olemme se sitkeä haastaja.

Pauliina Vilponen lupasi painaa viidennen erän onnistumiset mieleensä.
– Ei paljon parempi fiilis voisi olla. Yritän nyt painaa tuon viimeisen erän hetket mieleeni. Jokainen peli on uusi peli. Hetken saadaan nauttia nyt tästä voitosta, mutta huomenna alkaa valmistautuminen seuraav

Saana Lindgrenin vasemman käden torjunta toi tärkeän pisteen viidennessä erässä.aan peliin.
– HPK:n hakkuri Piia Korhonen lupasi unohtaa tappion mahdollisimman nopeasti.
– Kolmas ja neljäs erä oli meiltä parempaa peliä, mutta pitäisi pelata koko peli niin. Syötimme ihan hyvin ja torjuntojakin tuli. Ratkaisupalloissa LP Viesti oli parempi.
HPK:n päävalmentajan Luca Chiappinin mukaan Salohallissa pelattiin kaksipeliä yhden pelin sisällä.
– Aluksi emme löytäneet omaa rytmiämme. Pyysin pelaajia pysymään kärsivällisenä. Kolmannessa erässä otin Noora Venhon kentälle, ja pelimme oli energisempää. Tämä oli hyvä show yleisölle. Täytyy katsoa peli läpi ja miettiä mitä vaihdetaan seuraavaan peliin. Ehkä juuri nyt Salo pelaa parempaa lentopalloa ja korkeammalla tasolla.
Ottelu alkoi odotetun tasaisena. HPK nautti johtoasemasta tilanteessa 5-6, mutta sen jälkeen LP Viesti ei johtoasemaa enää vierailleen antanut. Se hyökkäsi aktiivisesti ja otti 12-8-johdon, jonka vieraat kuitenkin vielä kavensivat tilanteeseen 13-12. LP Viesti laitahyökkäys (Noora Kosonen, Ronja Heikkiniemi, Pauliina Vilponen) oli voimissaan, ja kun Viktoriia Tuchashvili heitteli jälleen maailman luokan passeja, niin kotijoukkue vyöryi erävoittoon 25-19.
Toinen erä oli lentopalloa parhaimmillaan. Kumminkin joukkue halusi voittaa jokaisen pallon. Mukaan mahtui myös muutamia outoja virheitä sekä finaalien luonteenmukaisesti pieniä keskustelutuokioita tuomarin kanssa. LP Viestin puolustus etenkin oli vakuuttavaa, ehkäpä jopa kauden parasta. Joukkueet olivat tasoissa 19-19, mutta ratkaisupalloissa kotijoukkue oli voimakkaampi. Erän voittopisteen iski jälleen avausviisikkoon nostettu Viestin oma kasvatti Anna Czakan.
Kolmannen erän alussa HPK sortui omiin virheisiin. Joukkueen päävalmentaja Luca Chiappini oli pakotettu jo toiseen aikalisäänsä tilanteessa 8-4. Se kannatti, sillä hetken kuluttua Salohallin tulostaululla olivat lukemat 9-9. HPK karkasi 12-16-johtoon. Kuusi peräkkäistä pistettä tulivat kolmella ässäsyötöllä ja kolmella torjuntapisteellä. HPK vei erän 23-25, kun se onnistui neljännessä eräpallossaan.
Neljäs erä oli kotijoukkueelta vaisu. HPK oli kuskin paikalla maaliin asti. LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen yritti vielä herätellä joukkuettaan vaihdoilla, mutta erävoittoon asti usko ei riittänyt. Erä vieraille 18-25.
Ottelu sai viidennessä erässä arvoisensa päätökseen. Ensin sitä vei HPK ja sitten LP Viesti. 11-11 jälkeen kotijoukkue antoi Salohalliin keväthurmosta koko rahalla. Ensin kapteeni Pauliina Vilponen räjäytti tilanteen ässäsyötöllä 14 pisteeseen, ja lopullisen karnevaalin käynnisti Nadezhda Gokhshtein iskemällä pallon HPK:n lattiaan: erä 15-12 Salolle ja koko ottelu 3-2.

Saana Lindgrenin vasemman käden torjunta toi tärkeän pisteen viidennessä erässä.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran tiistaina Hämeenlinnassa. LP Viestin seuraava kotiottelu finaalisarjassa on pitkäperjantaina. Ottelu alkaa Salohallissa kello 18:00.

 

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: