LP Viestille helppo avausvoitto välierissä

 

Hanna-Mari Arminen tuli muutaman kerran kentälle puolustustehtäviin LP Viestin voittaessa LP Kangasalan puolivälieräsarjan avauksessa.

Salonjokilaakso/Mestaruusliiga

LP Viesti otti helpon  3-0 -kotivoiton välieräsarjan avauksessa LP Kangasalaa vastaan. Eränumerot 25-17, 25-17 ja 25-14 kuvaavat varsin hyvin pelin voimasuhteita.
Avauserässä LP Kangasala sinnitteli tasoissa lukemiin 9-9 saakka, mutta kun kotijoukkue repäisi eron kuuteen pisteeseen (15-9), luuli erän jo ratkaistun. LP Kangasala tuli mm. Jutta Riikosen syöttövuorolla kuitenkin jo pisteen päähän ennen kuin kotijoukkue sai 16:nnen pisteensä. Siitä edettiin lukemiin 17-17, kunnes LP Viestin virolaispelaaja Kertu Laak iski voimalla pallon lattiaan ja perään salolaisille merkittiin kolme vahvaa torjuntaa ja yksi ässäsyöttö – erä oli ratkaistu.
Toisen erän kulku oli osin samanlainen: kotijoukkue oli jo 10-3 –johdossa, vieraat tulivat lukemiin 12-7 ja 14-11 kunnes LP Viesti taas karkasi lukemiin 17-11. Vieraiden nousu 18-15:een ei vienyt heitä kuitenkaan lähemmäs erävoittoa, loppu oli jälleen kotijoukkueen.
Kolmannessa erässä LP Kangasala tuntui jo hieman alistuneelta kohtaloonsa ja kotijoukkue pääsi tunnin ja vartin kestäneen tehokkaan peliajan jälkeen juhlimaan ensimmäistä osavoittoa.
Joukkueiden parhaina otteluisäntä kauppakeskus Plaza palkitsi passarit  Viktoriia Tuchashvilin ja   Mita Uiaton.
LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen oli 683 katsojan edessä moneen asiaan tyytyväinen.
– Tasainen esitys. Kangasala aloitti hyvin ja oli hyvä, että pysyimme mukana alussa. Lauantaina on kuitenkin uusi peli ja meidänkin pitää pelata paremmin.- Syöttö – vastaanotto -peli meni minusta jokseenkin tasan, hyökkäyspelissä me teimme selvästi vähemmän virheitä kuin vastustaja (7 – 16).
– Ronja Heikkiniemen hyökkäyspeli jäi miinukselle, mutta hän paikkasi hyvin vastaanotossa loppua kohti. Roosa Heikkiniemi hoiti liberotehtävänsä hyvin ja Hanna-Mari Arminen otettiin lopussa enemmän mukaan, jotta saatiin hänelle peliaikaa – loppukauden aikana tarvitaan kuitenkin useita pelaajia. Loukkaantuneen Hillaelina Hämäläisen kanssa mennään päivä kerrallaan eteenpäin, Lemminkäinen sanoi.

Joukkueen kapteeni Elina Käsnänen ja Noora Kosonen kiittivät muun joukkueen kanssa faniryhmää pelin jälkeen.
LP Kangasala pelasi huonosti puolivälieräasarjan avausottelussa. Tänään Kangasalla on luvassa toisenlainen ottelu, joukkue lupasi eilisen rökäletappion jälken.

LP Kangasalan valmentaja Kai Stenius arveli pelin menneen jännityksen piikkiin.
– Jännitystä tai pelkoa tai arastelua – en oikein tiedä mitä meidän peli oli. Toki on huomattava, että tämä oli monelle pelaajalle ensimmäinen näin tärkeä peli Suomessa, joukossa oli siis ensikertalaisia. Toivottavasti saatiin jännitykset karistettua Salohallin lattialle ja ollaan lauantaina valmiimpia, odottaa Stenius.
– Danielle (Brisebois) oli tänään aika pihalla, hänellekin tämä oli tällä tasolla ensimmäinen peli. Kaiken kaikkiaan emme pystyneet juurikaan haastamaan LP Viestiä, mutta onneksi jatkoon tarvitaan kolme voittoa ja tämä oli vasta ensimmäinen peli.
LP Viestin passari Viki Tuchashvili korosti hyvää valmistautumista peliin.
– Onnistuimme hyvin valmistautumisessa ja saimme aikaan ihan hyvän pelin. LP Kangasala ei varmaan pelannut tänään heidän parasta peliään, arvioi Viki, jonka Tamari-tytär vietti pelipäivänä 2-vuotisjuhliaan.
– Avauserä ei meiltä ollut paras mahdollinen, toinen olikin jo parempi. Pyritään jatkamaan vähintään samalla tavalla lauantaina Kangasalla, jossa on ihan mukava sali pelata, lupaili ukrainalaispassari.
LP Kangasalan passari Mita Uitato kehui Salohallia pelipaikkana, mutta:
– Me emme kuitenkaan saaneet itsestämme irti sitä, mitä olemme esittäneet parin viime kuukauden ajan. Vastustaja syötti hyvin, mutta ei meidän syötössäkään suurta vikaa ollut, mietti Uiato.
– Avauserään kotijoukkue teki jonkin verran virheitä ja pääsimme lähelle. Vastustajassa ei oikeastaan mikään yllättänyt, olemme katsoneet aika paljon videoita heidän peleistään, sanaili Mita Uiato.
Sarjan toinen ottelu pelataan lauantaina. klo 17 alkaen Kangasalla, kolmannen pelin vuoro on keskiviikkona 28.3. klo 18.30 Salohallissa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: