LP Viesti finaaliin –vastaan HPK

LP Viestin Tuuli Kukkonen onnistui syöttöruudussa täydellisesti pelinratkaisuvaiheessa.

LP Viesti pelaa lentopallon Mestaruusliigan finaaleissa.
Hopeamitali ja finaalipaikka ratkesivat keskiviikkona Salohallissa, kun LP Viesti voitti jännittävien vaiheiden jälkeen LP Kangasalan 3-2 kolmannessa välierässä. Vastaan finaaleissa tulee HPK.
LP Viesti joutui todella taistelemaan kymmenennestä peräkkäisestä finaalipaikastaan. LP Kangasala taisteli loppuun saakka kolmannessa pelissä, mutta viiden erän taistelu päättyi jälleen kerran kotijoukkueen eduksi. Lukemat 3-2 (25-18, 25-27, 25-23, 19-25 ja 15-12) syntyivät tehokkaassa peliajassa laskettuna ajassa 2.13. Eräpisteitä LP Viesti otti vain neljä enemmän kuin vastustaja, 109-105.
Kulminaatiopisteeksi nousi viidennen erän tilanne 9-12: LP Viesti otti pelin viimeisen aikalisänsä ja voitti seuraavan pallon, 10-12. Ronja Heikkiniemi oli menossa syöttämään, mutta yllättäen kotijoukkue vaihtoikin syöttäjäksi nuoren, 18-vuotiaan Tuuli Kukkosen, joka siihen mennessä ei ollut pelannut pelissä palloakaan.
– Se oli kakkosvalmentaja Janne Harjun ehdotus ja näin tehtiin, kommentoi LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen pelin jälkeen.
Tuuli Kukkonen teki työtä käskettyä.
– Jännitti, mutta ei ihan kauheasti. Oli hieno voitto ja mahtavaa olla mukana ratkaisuvaiheessa kentällä, Tuuli iloitsi heti pelin jälkeen.
Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen oli huojentunut.
– Tämä oli juuri sitä taistelua, josta puhuin ennen välierien alkua, LP Kangasalan loppukausi on ollut nousujohteinen. Me olemme antaneet vastustajille viimeisen neljän kuukauden ajan melkoisesti tasoitusta loukkaantumisten takia, viimeksi marraskuussa olemme harjoitelleet ja pelanneet normaalilla kokoonpanolla, muistutti Lemminkäinen.
– Pelaajille tästä iso kiitos, korosti päävalmentaja.
– Tässä pelissä Noora palkittiin parhaana ja myös Anna Czakan ja Kertu Laak olivat hyviä, mutta nostan esille myös Roosa Heikkiniemen, hän on hienosti paikannut Hllaelinan paikan.
Noora Kosonen teki mahtilukemat 22/+13 ja palkittiin joukkueensa parhaana.
– Olihan se peli aika vuoristorataa, johtava joukkue päästi useamman kerran vastustajan mukaan peliin. Kangasala pelasi selvästi paremmin kuin aiemmissa peleissä ja niin meidänkin oli taisteltava tosissaan voitosta.
Ottelussa muutamat tuomaritulkinnat nostattivat paineita etenkin kotijoukkueen puolella.
– Olihan siellä niitä epäselviä tilanteita, mutta ainakin minä saan niistä positiivista aggrea, huomautti Noora Kosonen
Pelin jälkeen vieraiden kapteeni Liisa Hurskainen manasi lopputulosta.
– Harmittaa vietävästi. Meidän pelissä oli paljon parempia osia kuin vastustajalla, muun muassa syöttö ja vastaanotto, mutta silti se ei riittänyt viidennen erän ja ottelun voittoon – ei vaan oltu tarpeeksi hyviä, mietti Hurskainen.
– Ehkä tämä ei ollut kauden paras peli, mutta hyvä, mutta ei jotenkin uskallettu voittaa, alkoikohan pallo olla lopussa liukas tai kuumottaa muuten, kuvaili Kangasalan kippari.
LP Kangasalan päävalmentaja Kai Stenius oli ilmiselvästi harmissaan.
– Onnittelut LP Viestille, mutta kyllä me oltaisiin ansaittu tästä pelistä voitto ja uusi mahdollisuus perjantaille. Viidennen erän 9-12 tilanteessa oli vielä uskoa, sitten kahden pisteen jälkeen se alkoi horjua – yksikin rohkea suoritus tuossa vaiheessa olisi voinut kääntää erän ja ottelun meille, huokaili Stenius.
Ottelun epäselviin tuomaritulkintoihin hän ei halunnut enää palata.
– Eiköhän hallin muutamat vihellyskonsertit kertoneet jotain ja omat mielipiteet me kerrottiin pelin aikana, ei niistä näkemyseroista ole enää kommentoitavaa, sanaili LP Viestin Lemminkäinen.

LP Kangasalan parhaana palkittiin keskipelaaja Jessica Wagner (22/+19), mutta hänkään ei olisi noihin tehoihin päässyt ilman loistavaa passaria Mita Uiatoa.

LP Viestin Tuuli Kukkonen onnistui syöttöruudussa täydellisesti pelinratkaisuvaiheessa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: