Teatteri Provinssi aloittaa kevätkauden positiivisin mielin

Teatterin Provinssin keväässä nähdään muun muassa Hiirenloukku -näytelmä sekä Vuonna 85 -musikaali, joiden työryhmää ennätti yhteiskuvaan tiistain lehdistötilaisuudessa.

Teatteri Provinssi lähtee monen muun kulttuuritoimijan tavoin toiveikkain mielin kohti kevään esityskautta.
-Toiveet ovat korkealla ja toivon kipinää on, tuottaja Seppo Suominen sanoo.

Avi:n antamien ohjeiden mukaan helmikuun puoleen väliin asti katsomoon saa ottaa puolet kokonaiskävijämäärästä.
-Onneksi meillä on sen verran iso katsomo, että sinne mahtuu puolikkaallakin sen 175 katsojaa. Meille on tulossa keväälle kaksi teatterin omaa tuotantoa ja vierailujen merkeissä nähdään muun muassa konsertteja ja estradi-viihdettä.

Suominen kertoo, että marras-joulukuussa tähän talveen tulleet ryhmävaraukset ovat kaikki purkautuneet. Kaikki tammikuun ryhmät lähtivät pois, mutta niin lähti myös lupa esittää.
-Pääasia on, että saadaan tehdä. Lähdemme liikkeelle Vuonna 85-musikaalilla ja Hiirenloukulla. Toiveet ovat korkealla.

Suomisen mukaan ennakkovaraukset ovat kaukana normaaleista. Mutta toisaalta kun katsojille tuli lauantaina tieto, että esitykset lähtevät taas käyntiin, niin varauksia alkoi satelemaan.
-Me uskomme, että katsojat löytävät teatteriin, koska live-nälkä oli selkeästi viime syksynäkin ihmisillä todella suuri. Aika nopeasti lähtivät katsojaluvut ja varaukset nousemaan.

Vuonna 85 jatkaa näyttämöllä 12. helmikuuta alkaen ja esityskausi jatkuu maaliskuun 19. päivään asti. Musikaalia päästään esittämään vielä 12 kertaa. Hiirenloukku aloittaa 27. maaliskuuta.
-Stand up -vierailuja on tulossa kevään aikana, muun muassa Sami Hedberg saapuu Provinssiin maaliskuussa.

Suominen sanoo, että yleensä sisäteatteriesitykset jäävät toukokuussa tauolle, mutta tänä vuonna tehdään sääntöön poikkeus.
-Toukokuun toisella viikolla teatterin lavalle saapuu muun muassa vieraileva suurmusikaali Evakon kyynel, jonka riipaiseva tarina kertoo Karjalan evakoista.

Vuonna 85 -musikaalin ja Hiirenloukun ohjaaja Joonas Suominen kertoo, että musikaali palaa takaisin vajaan kahden kuukauden esitys- ja harjoitustauolta.
-Hiirenloukku sai ensi-iltansa 2020, mutta viiden esityksen jälkeen näytelmä jouduttiin siirtämään. Nyt harjoituskausi on alkanut alusta. Työryhmä on sama kuin kaksi vuotta sitten yhtä näyttelijää lukuun ottamatta: Heikki Saarinen vaihtui näyttelijä Jaakko Loukkolaan.
-Samalla kaavalla mennään kuin syksyllä. Lyödään homma käyntiin ja kohti kesää, Joonas Suominen sanoo.

Claudia Sakkara

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: