Luistelukentät ja pulkkamäet jo kovassa käytössä

Riihelänpuiston pulkkamäessä on riittänyt vilskettä.

Talvi tuli tänä vuonna aikaisin myös Saloon.

Itsenäisyyspäivänä lähes kaikki luistinradat ovat jo käytössä eri puolilla Saloa ja pulkkamäessä riitti vilskettä jo viikonloppuna.

Alhaisten Riihelänpuiston pulkkamäki on tarpeeksi vauhdikas perheen pienimmille; myös vanhemmille sopiva mäki sopii edestakaisin kiipeämiseen ja samalla kunnon kohottamiseen.

Toni Hofmann viihtyi sunnuntaina purevassa pakkassäässä poikansa Eliaksen kanssa.

– Kivaa on ja saa kovat vauhdit, Elias tuumasi kiivettyään pulkkansa kanssa takaisin ylös.

Isä Toni kertoi kaksikon käyneen ensin Pahkavuoren saunamäessä, mutta siellä oli pikkumiehelle turhan jyrkkä mäki ja liian ohut lumikerros.

– Ajeltiin Hajalasta tänne laskemaan. Mukava huomata miten lapset oppivat koko ajan lisää mäen ”liikennesääntöjä” ja kuinka pulkalla jarrutetaan.

Taija Juselius löytyi mäestä poikansa kanssa.

– Meitä on täällä myös mamma ja pari serkkua. Olemme Suomusjärveltä, mamma asuu tuossa vieressä parinsadan metrin päässä.

Kolme- ja viisivuotiaat tietävät, että mamman lähellä on laskemiseen sopiva mäki.

– Ulkona on kivaa, jos ei ole liian kylmä.

Jo toista viikkoa kestänyt pakkanen on tarkoittanut sitä, että talkoolaiset kaupungin eri kylissä saivat luistinradat nopeasti jäädytettyä pienten ja vähän isompienkin iloksi. Myös Salon keskustassa Moision kentällä pääsi luistelemaan jo viime viikolla.

Hiihtämäänkin jo on päässyt; Märynummella ja Perniön Melassuolla luistelutekniikan hallitsevat ovat jo ottaneet jo ensituntumaa pohjattuihin hiihtoreitteihin.

Viikonvaihteessa pikaselaus kaupungin verkkosivuilla kertoi, että myös latuja löytyi jo yhteensä vajaan kolmen kilometrin verran Perttelin Inkereeltä ja Hajalasta.

Kristiina Lahti ja Viljami Suvanto kiersivät lauantai-iltana perinteisellä tyylillä urheilukentän ympäri tehtyä latua. Taustalla näkyi ja kuului jääkiekkokaukalon vilske.

Kristiina Lahti ja Viljami Suvanto aloittivat hiihtokauden Inkereen kentän ympäri tehdyllä ladulla.

– Katsottiin netistä, että tänne on tehty latua. Asumme Tupurissa ja ajeltiin sieltä tänne. Luistimetkin ovat mukana, jos vielä mennään tämän jälkeen jäälle.

Reippaat pakkaskelit ovat tarkoittaneet sitä, että lunta on päästy jo tekemään Perniön Melassuolla ja Märynummella. Kunhan tehdyt lumikasat saadaan levitettyä ja ladut ajettua, hiihtokausi lienee turvattu pitkälle kevääseen.

Salolaiseläkeläinen Timo Tammi ei pelästynyt maanantaina pikkupakkasta (-18 C) vaan sujutteli jo aamukahdeksan jälkeen muuten hiljaisella Märynummen hiihtostadionilla.

Timo Tammi sai hiihtää yksin maanantaiaamuna Märynummella.

– Nämä ovat tällaiset skinit. Hiihdän perinteisellä, saa sen ladun tehtyä näinkin. Samanlaista tämä hiihtäminen oli jo 60- ja 70-luvulla, Tammi myhäili.

Liikuntapaikkamestari Jani Virtanen kertoo, että Märynummella kaivinkone aloittaa tiistaina levittämään tehtyjä lumikasoja.

– Hetki siitä menee, mutta loppuviikon aikana saadaan ladut avattua, Virtanen sanoo.

Melassuolla lunta on tehty kahtena viikonloppuna ja sen levitys alkoi maanantaiaamuna.

Tom Vuorinen kertoo, että hiihtäjiä on ollut liikkeellä jo viikon ajan, omalla vastuulla.

– Pohjia on tampattu. Nyt kun saadaan tykkilumi levitettyä, pääsee hiihtämään myös perinteistä tässä lähimaastossa oikein latua pitkin.

Vuorisen mukaan tehtävä lumipatja kesää hyvinkin kevääseen, luonnon lunta tarvitaan lisää, että ladut saataisiin ajettua myös metsään.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: