Olli Rehn haluaa olla kaikkien suomalaisten presidentti

Presidenttiehdokas Olli Rehn piti viime viikolla vaalitilaisuuden Kahvila Asemalla Salossa.

Salossa viime viikolla vieraillut presidenttiehdokas Olli Rehn näkee muiden ehdokkaiden tavoin presidentin tärkeimpänä tehtävänä ulkopolitiikan johtamisen.

Rehn totesi Kahvila Aseman vaalitilaisuudessa, että rauha, turvallisuus ja kriisinkestävyydestä huolehtiminen ovat ulkopolitiikan johtamisessa ensisijaisia tehtäviä. Hän näkee presidentinvaalin korostuneesti henkilövaalina.

– Suomen tasavallan presidentin pitää olla kaikkien suomalaisten presidentti. Tasavallan presidentin vaali on ennen kaikkea henkilövaali, Rehn sanoi.

Salo on ehdokkaalle tuttu paikka ja Saloon liittyy yksi iso muisto vuodelta 2015, jolloin Rehn työskenteli hallituksen elinkeinomisterinä. Puhelimitse tullut tieto Nokian matkapuhelimien tuotekehityksen päättymisestä Salossa oli valtava shokki.

Rehnin vaalislogan ”Vakaa kuin kallio” tarkoittaa ehdokkaan mukaan kokemuksen kartuttamaa varmuutta. Viime viikolla julkaistussa blogissaan Rehn kirjoittaa, että ”tuuliset ajat vaativat vastapainokseen vakauttavaa johtajuutta. Edessä on haastavia tilanteita ja vaikeita päätöksiä, jotka vaativat vakautta, hyvää harkintakykyä ja vastuunkantoa.”

Kansanliikkeen ja Keskustan presidenttiehdokkaan mukaan Suomen seuraavaan presidenttiin tulee voida luottaa kuin kallioon.

– Se on malttia pysähtyä ja punnita asioita perusteellisesti. Se on kykyä päättää, kun tarve on. Vakaus on luottamusta itseensä, toisiimme ja Suomen tulevaisuuteen, Rehn kirjoittaa.

Salossa Rehn totesi olevansa presidentillisellä maaperällä ja maisemassa. Hän puhui muun muassa nuorten haastavasta elämäntilanteesta ja lukemisen merkityksestä.

Rehnin mukaan vaarana on hallituksen talouskuurin vaikutusten kasautuminen nuorille, opiskelijoille ja yksinhuoltajille.

– Maamme sisäisen turvallisuuden suurin uhka on yhteiskunnallisen kahtiajaon kärjistyminen, josta on valitettavan monia merkkejä. Tässä tilanteessa meidän pitää huolella varjella yhteiskunnan eheyttä ja keskinäistä luottamusta.

Hänen mukaansa Suomea on aina rakennettu joukkuepelillä, ja siinä joukkueessa kaikki ovat mukana. Myös talouspäätöksiä täytyy arvioida tästä näkökulmasta.

– Kansakunnan vahvin puolustuslinja on sen yhtenäisyys, joka perustuu ajatukseen, että ketään ei jätetä.
Keskustan puoluevaltuusto julkaisi maanantaina lausuman, jonka mukaan suomalaiset ovat vaikeina aikoina kaivanneet tasavallan presidentistä suunnannäyttäjää ja vakaata johtajaa.

– Tulevan presidentin pitää kyetä yhdistämään suomalaisia, sovittamaan yhteen vastakkaisetkin näkemykset ja jatkamaan omalla tyylillään presidentti Niinistön linjaa ja työtä.

Melissa Koponen
Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: