Lukkarinmäen joulukalenteri avaa luukkunsa myös tänä vuonna

Lukkarinmäki-seuran joulukalenteri järjestetään neljättä kertaa. Joulukalenterin kartta Salonjokilaakson verkkosivuilla. Kuvassa seuran pystyttämä alueen historiakyltti.

Jouluinen piristys salolaisessa katukuvassa, Lukkarinmäki-seuran joulukalenteri, saa jatkoa tänäkin vuonna. Alueen asukkaiden yhdessä seuran kanssa järjestämä joulukalenteri ilahduttaa meitä salolaisia nyt neljättä kertaa.

Kuten kaikki joulukalenterit, myös Lukkarinmäen joulukalenteri avaa yhden luukun joka päivä aattoon asti. Ensimmäisessä luukussa odottaa tällä kertaa lisäksi jotakin hieman erikoisempaa.

– Lukkarinmäki-seura on pystyttänyt Lukkarinmäen historiakyltin, joka kuvailee alueen vanhoja, yhä olemassa olevia sekä jo ajan virtaan jääneitä paikkoja. Näistä esimerkkejä ovat Lukkarinmäen oluttehdas ja Leinon kasarmi. Saimme kylttiin kaupungin osallistuvan budjetoinnin kautta rahoituksen, ja se on paikassaan jo pystytettynä. Alkavassa joulukalenterissa 1.12. kyltti julkaistaan virallisesti, kertoo Otto Bernoulli Lukkarinmäki-seurasta.

Joulukalenteriluukuissa ei ole ennalta määrättyä teemaa. Vain oma luovuus ja hyvän maun mukaisuus ovat olleet niissä rajoina.

– Tämä on itsellekin aina kiva pieni yllätys, kun ei tiedä ennalta mitä toiset ovat keksineet, Bernoulli pohtii.

– Idea joulukalenteriin on alkujaan kulkeutunut Vanhalta-Raumalta. Siellä talot ovat lähekkäin, ja joulukalenterin luukut näkyivät kotien ikkunoista. Meillä Salossa talot ovat kuitenkin kauempana toisistaan, joten olemme toteuttaneet Lukkarinmäellä joulukalenteria omaan tyyliimme. Niitä voi löytää ikkunoiden lisäksi vaikkapa pihoilta ja parvekkeilta.

Bernoullin mukaan joulukalenteri saatiin tänä vuonna varsin mukavasti kokoon, samoin siinä mukana olevat osallistujat. Valkoista joulua ja tunnelmallisia kävelyretkiä Lukkarinmäellä odotellaan tietysti toiveikkain mielin. Tuttuun, aiempien vuosien tapaan seura järjestää myös paperisia karttoja kulkijoiden oppaiksi Rauhalankatu 7:ään. Kartat löytyvät portin pylväästä.

– Kätevää joulukalenterissa on se, ettei reittiä tarvitse kiertää joka päivä, kun uusi luukku avautuu. Joulukalenteri pidetään esillä vuoden loppuun saakka, eli 30.12. asti ne ovat nähtävillä.

Melissa Koponen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: