Lukkarinmäen joulukalenteri kutsuu kävelylle

Otto Bernoulli ja Päivi Härmä toivottavat muiden osallistujen kanssa kaikki tervetulleiksi tutustumaan joulukalenteriin.

Salolainen Lukkarinmäki-seura on rakentanut joululakenterin ja kutsuu ihmisiä tutustumaan siihen joulukuun aikana.
Puheenjohtaja Otto Bernoulli kertoo, että joka päivä 1.-24. joulukuuta avautuu jossain päin Lukkarinmäkeä kalenteriluukku.
– Asukkaiden tekemät luukut voivat sijaita esimerkiksi pihalla, ikkunalla, parvekkeella tai talon edustalla. Taloudet, jotka ovat luukun lupautuneet tekemään, saavat ideoida vapaasti sekä paikan että aiheen suhteen, Bernoulli kertoo.

Joulukalenterin luukut pidetään ihmisten katsottavissa avautumispäivästä joulukuun 30. päivään asti.
– Kalenteriluukuista tehdään kartta, jonka avulla ihmiset voivat käydä vaikka joka päivä katsomassa silloin avautuvaa luukkua tai kiertää kaikki kerralla joulun välipäivinä. Joulukalenteri on tarkoitettu kaikille.
Lukkarinmäki-seuran hallinnoima väestönsuoja on yhtenä mukana luukkuna 20. Meille kävi niin hienosti, että pari viikkoa sitten sen viemäri saatiin kunnostettua, joten se on saatu tyhjennettyä vedestä.

Mikoninteessä asuva Päivi Härmä kertoo lähteneensä ilolla mukaan Lukkarinmäessä toteutettavaan joulukalenteri-ideaan.
– Yhdistyksellä on ollut jo perinteeksi muodostunut perhetapahtuma elokuussa. Olenkin kaivannut jotakin talveen sijoittuvaa toimintaa. Tässähän se nyt on. Toivon, että kalenterista tulisi uusi perinne ja ensi vuonna kalenteriluukut avautuvat taas uusissa osoitteissa. Tämä vuosi ei ole ollut kaikista helpoin. Mukavaa, jos voi vähän piristää muita, Härmä miettii.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: