Lumi on ihana ystävä

Ystävykset Päivi Hoikkala ja Lumi-koira nauttivat läheisyydestä.

Rescuekoira Lumi on pelastettu neljä vuotta sitten kadulta, josta sen matka on kulkenut pietarilaisen tarhan kautta Saloon Päivi ja Markku Hoikkalan perheeseen. Suomalainen eläinsuojeluyhdistys toimi tarhan yhteistyötahona.
-Olimme toivoneet kovasti perheeseen koiraa edellisen rescuekoiramme Aidin poismenon jälkeen. Meillä oli vielä rescuekoira Poja, mutta se oli masentunut jäätyään ilman Aidia. Toivoimme, että sen elämänlaatu vielä paranisi, jos se saisi koirakaverin. Menimme tapaamaan Lumia ja heti oli selvää, että koirien välillä oli hyvä yhteys. Lumi sai nimensä, kun haimme hänet helmikuun lopussa tuulessa ja lumituiskussa kotiin ja ehkä koiran lumenvalkoisella värilläkin oli osuutensa nimivalintaan. Koira on meille perheenjäsen ja me olemme sen lauma, kertoo Päivi, joka on elänyt neljävuotiaasta asti perheessä, jossa on ollut yksi tai useampi koira.
-Olenkin oppinut puhumaan jo melko hyvin koiraa, ymmärtämään koiran elekieltä, tarpeita ja motiiveja. Se on kiinnostavaa.

Päivi kertoo, miten positiivinen vahvistaminen toimii koiran ohjaamisessa.
-Opettaminen on myönteistä, koiraa palkitaan toivotusta tekemisestä. Lumi on herkkä koira, jonka taustakin saattaa vaikuttaa siihen, että sillä on arkuutta monissa uusissa tilanteissa.
-Olemme tehneet mieheni kanssa monia ratkaisuja koira tai koirat edellä. Meille on tärkeää, että koira voi hyvin ja nauttii elämästään. Edellisiä koiriamme on kiittäminen siitä, että meillä on rakastamamme paikka maalla, jossa saamme elää luonnonläheistä elämää. Lumi on osoittautunut myös mukavaksi reissukoiraksi ja on sille sopivilla retkillä mukana aina leppoisista kesäfestareista alkaen, iloitsee Päivi.

Lumi toimii myös rauhallisena assistenttina Päivin Polulla Coaching yrityksen työhuoneella.
-Jos Lumia ei näy, kyselevät asiakkaat sen perään, nauraa Päivi.

Hän ihailee koiran tapaa olla ja osoittaa kiintymystä.
-Lumi on mitä parhain ystävä. Voi kun me ihmiset osaisimme olla samalla tavalla läsnä tässä hetkessä. Koira on uskollinen, se rakastaa ehdoitta.

Lumi vastaa myös ihmisen moniin tarpeisiin.
-Minulla on valtava hoivaamisen tarve. Saan hoivata ja pitää huolta Lumista. Lumi rakastaa syliä, ja minä iloitsen sen hellimisestä.
-Koira tuo valtavan paljon sisältöä elämään, ja se pitää myös meistä tosi hyvää huolta. Lenkkeilemme kolme kertaa päivässä, oli sadetta tai paistoi. Tapaamme koiraystäväperheitä maalla ja tarjoamme Lumille älyllistä virikettä. Koira tarvitsee myös motivoivaa aivotyötä voidakseen hyvin, puhelee Päivi.

Lumi saa mielekästä virikettä leikkiessään ufolla, jonka sisällä on ruokaa.

Hoikkaloiden lapset ja lastenlapset ovat kasvaneet koirien kanssa.
-Olen hirveän ylpeä meidän pienistä ihmisistämme, heidän eläinrakkaudestaan ja siitä miten he ovat koirien kanssa. He antautuvat yhdessäololle ja heillä on hauskaa Lumin kanssa.

Päivin eläinrakkaus on imetty jo äidinmaidossa.
-Äitini tapasi sanoa leikkisästi, että ehkä me olemmekin olleet edellisessä elämässämme koiria, kun niitä niin rakastamme ja ymmärrämme.

Elina Lisinen-Juntunen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: