Varha palvelee pian myös mobiilisti

Varha julkistaa syksyllä mobiilisovelluksen. Kuvassa Salon sairaalan uudisrakennustyömaata.

Varha julkistaa loppuvuoden aikana mobiilisovelluksen, jonka kautta salolaiset ja muut varsinaissuomalaiset voivat hoitaa yleisimpiä sosiaali- ja terveydenhuollon asiointejaan.

Varsinais-Suomen hyvinvointialue kertoo tiedotteessa ottavansa mobiilisovelluksella pitkän askeleen kohti tulevaisuuden sosiaali- ja terveydenhuollon digitaalisia palveluja.

Sovellus saadaan käyttöön osittain jo loppuvuodesta. Sovelluksen toimittajaksi on valittu Terveystalo.

– Uudistus yhdenmukaistaa käytäntöjämme ja helpottaa palvelujemme saatavuutta. Haluamme helpottaa varsinaissuomalaisten arkea. Noin 90 prosentilla 16–89-vuotiaista asiakkaista on käytössään älypuhelin. Tähän palvelutarpeeseen haluamme vastata ja sujuvoittaa asiointia, hyvinvointialuejohtaja Tarmo Martikainen kertoo.

Asiakkaille tarkoitettu mobiilisovellus sekä ammattilaisten työpöytä on tarkoitus julkaista samaan aikaan. Sovelluksella voi esimerkiksi ottaa yhteyttä Varhaan, käydä videovastaanotolla, varata ajan, tarkastella omia tietoja tai täyttää esitietolomakkeita.

– Asiointi helpottuu, kun asiakkaat voivat sovelluksen kautta asioida Varhan ammattilaisten kanssa nykyistä joustavammin ja tarkastella omia palvelutietojaan. Ammattilaiset puolestaan saavat työtään helpottavia työkaluja asiakasohjaukseen. Näin palveluohjaus sujuvoituu ja ammattilaisten työaikaa vapautuu muuhun asiakastyöhön, asiakkuusjohtaja Pasi Oksanen kertoo.

Mobiilisovelluksen kilpailutuksen järjesti Varsinais-Suomen ja Satakunnan hyvinvointialueiden it-kumppani ja yhteishankintayksikkö 2M-IT Oy. Yhteisen kilpailutuksen myötä Varha ja Satakunnan hyvinvointialue Sataha saavat käyttöönsä saman toimittajan mobiilisovelluksen alustan.

Digipalveluita voi käyttää myös tietokoneella.

Sovelluksella voi esimerkiksi ottaa yhteyttä Varhaan, käydä videovastaanotolla, varata ajan, tarkastella omia tietoja tai täyttää esitietolomakkeita.

Sovellus tulee vaiheittain käyttöön, ensimmäiset palvelut avautuvat syksyllä.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: