Luovalla rippileirillä saarnattiin tanssien laiturilla

Sunnuntaina ohjelmassa oli kesäinen jumis Naarjärven rannassa.

Salon seurakunnan rippileirit alkavat olla päätöksessä.

Viimeisenä Naarilan leirikeskuksesta kotiutui alkuviikosta joukko nuoria, jotka konfirmoidaan sunnuntaina Uskelan kirkossa. Sopivasti ennen koulujen alkua.

Naarilaan Luovalle riparileirille osallistuneet nuoret tiesivät mihin olivat halunneet. Siksi leirin yhteishenki ja yhdessä tekemisen palo on ollut työntekijöiden ja isosten mukaan ehkä normaaliakin vahvempaa.

Leirin isoset Eetu Riikola (18) Pennina Silenius (17) ja Ida Isotupa (17) kiittelivät sunnuntaina leiriläisten asennetta. Päivät on menty tiukasti ohjelman mukaan ja yöt nukutttu niin hyvin, että yökkönä työskentelevällä Roosa Keski-Vähälällä on ollut isosten mukaan jopa tylsää.
-Öisin on ollut aikaa harjoitella kuvankäsittelyä, Roosa kertoi naurahtaen iltapäivällä herättyään.

Isosista suurin osa viihtyy mukana useamman vuoden. Luovan riparin kahdeksan isosta työskentelevät kaikki pareittain oman ryhmänsä kanssa.

Eetu on ollut isosena aiempinakin kesinä ja tänä vuonna ohjelmassa oli kaksi leiriä.
-Omalla riparilla oli yksi isonen, joka inspiroi minua tosi paljon. Halusin kokea rippikoulun ja leirin uudestaan nyt isosen näkökulmasta.

Ida ja Penniina komppaavat; omat hyvät kokemukset saivat hakemaan jatkoa rippileireille ja seurakunnan nuorten toimintaan. Isoseksi tullaan osallistumalla vuoden kestävään koulutukseen. Kiinnostus ja luonteva läsnäolo muiden kanssa auttavat eteen päin.

Ida on ehtinyt tehdä muutakin työtä isoshommien ohessa.
-Olen ollut kesäteatterin lipunmyynnissä Mathildedalissa, mutta täällä on päässyt myös näyttelemään. Molemmat kesätyöt ovat mukavia.

Penninakin muistelee oman rippileirinsä toimintaa.
-Isosilla oli hyvä meno ja ryhmähenki ja he saivat meidätkin mukaan. Halusin kokea jotain samanlaista.

Luovan rippileirin vetäjistä nuorisotyönohjaaja Simone Koivisto ja seurakuntapastori Marika Lähteenmäki ovat luoneet yhdessä ripareita jo aikaisempina kesinä.

Pitkään muun muassa Espanjassa lähetystyössä ollut Lähteenmäki kertasi sunnuntain oppitunnilla nuorten kanssa muistikuvia Jeesuksen ihmeteoista ja muistutti, että ihmeitä tapahtuu edelleen.
-Tää oli tosi jees, Aku leiriläisistä totesi tunnin päätyttyä ennen lasagnelle siirtymistä.

Isoset halusivat viedä vieraansa luokkahuoneeseen tekemäänsä turvapaikkaan eli paratiisiin valokuvaa varten.
-Tätä tehtiin yksi päivä. Seinillä on tarinoita luomisesta sekä siitä, mikä nuorille tuo turvaa isoset kertoivat ennen kasautumistaan kuvaa varten.

Kanttori Matti Rantatalo oli tuonut leirikeskukseen bändikamoja isompaakin orkesteria varten.
-Täällä on innokkaita soittajia ja moni halua kokeilla. Soittelemme välillä myös tuolla rannassa, kuten tänään jumiksessa.

Diakoniatyöntekijä Niina Jyllilä osallistuu leirin ohjelmaan monipuolisesti kuten kaikki muutkin leirillä olevat työntekijät. Venla Viisanen oli leirillä mukana päivisin tanssin ja draaman ohjaajana.

Perinteisiä oppitunteja ei kesän viimeisellä leirillä liiemmälti nähty, sillä luovalla riparilla perehdyttiin Raamatun teksteihin paitsi kuuntelemalla, myös piirtämällä, näyttelemällä sekä musiikin ja draaman keinoin.

Jumalanpalvelusten alttarina toimi auringonpaisteessa loistanut Naarjärvi, jonka viileydessä myös kastettiin kaksi rippikoululaista leirin aikana.

Saarnatuolina toimi tarvittaessa laituri ja jokainen osallistuja sai käyttää omia lahjojaan leirin tekemisessä.

Sunnuntain konfirmaatiojumalanpalveluksessa nuoret saavat yhdessä muun seurakunnan kanssa lausua uskontunnustuksen. Heidät myös siunataan yhdessä kummien ja läheisten kanssa.

Pekka Mäenpää

Rippileirin isoset halusivat kuvaan itserakentamaansa paratiisiin.

Luovalta rippileiriltä kohti syksyä

Naarilassa heinäkuun viimeisen viikon viettäneet Venla Aalto, Nella Lavinen, Ellamaria Laine, Lassi Mäntylä, Aku Isotupa, Jasmiina Leppälä ja Amanda Routasalo ovat yhtä aikaa innostuneen ja rentoutuneen ja oloisia istuessaan leirikeskuksen laiturilla.

Juttua riittää ja mielipiteitä vaikka mistä.

Leiri on kääntynyt jo loppupuolelleen ja menossa eletään hetkeä ennen hyvästien jättämistä.
-Parasta täällä ovat kaverit ja samanhenkiset ihmiset. Me ollaan kaikki haettu ja haluttu tänne, siksi täällä on hauskaa.

Leiriläiset kiittelevät myös isosiaan ja leirin ruokaa. Kaikilla ei tietenkään kaikki murkina maistu samalla tavalla.
-Työntekijät on hyvin valittu, yksi hihkaisee niin, että työntekijät saavat palautteen lennosta.

Rannassa järjestetyssä jumiksessa iso osa leiriläisistä pääsi tekemään ja osallistumaan. Kaikille riittää kuitenkin tilaa ja kaikille on paikkoja osallistua.
-Luovalla leirillä tehdään yhdessä, seurakunnan työntekijät kertovat.

Riparilaisten ranteita koristavat leirin ajan rukoushelmet, joiden avulla kurkistetaan moniin kristinuskon sisätöihin.
-Tässä on oma helmi, rakkauden helmi ja huolettomuuden helmi ja kaikilla on oma nimi ja tarkoitus, nuoret esittelivät.

Ulkoläksyjä on opeteltu pitkin leiriä ja niin uskontunnustus kuin vaikka Isä meidän -rukous tulevat jumiksessa jo rennosti ilman turhaa jännittämistä.
-Täällä nukutaan hyvin, uidaan ja saunotaan. Mekin mennään ehkä isoskoulutukseen, tuli haastattelun yhteiseksi lopputulemaksi.

Sunnuntaina konfirmoitavat nuoret alkavat valmistautua juhlien jälkeen peruskoulun ysiluokan alkamiseen.
-Mutta vielä on lomaa jäljellä.

Pekka Mäenpää

Venla Aalto, Nella Lavinen, Ellamaria Laine, Lassi Mäntylä, Aku Isotupa, Jasmine Leppälä ja Amanda Routasalo ovat viihtyneet rippileirillä.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: