Risteilyllä Vuohensaaresta Kokkilan kautta Mathildedaliin

M/s Nordep Kokkilassa odottamassa matkustajia.
Järvenpääläiänen Jarmo Luotonen on vieraillut Salon seudulla aiemminkin.

Perjantainen aamupäivä on pilvipoutainen ja meri tyyni, kun m/s Nordep lipuu Vuohensaaren laiturista merelle.

Laiva liikennöi elokuussa tiistaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin suoraan Mathildedaliin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin koukataan Kokkilan kautta.

Kannattaa siis olla aikataulun kanssa tarkkana, vaikka toisaalta hieman pitempi reissu Mathildedaliin olikin pelkästään miellyttävä yllätys.

Vuohensaaresta laivaan nousee myös ihkaoikea turisti, sillä Jarmo Luotonen asustaa Järvenpäässä.
-Kuulin jo keväällä, että näitä risteilyitä aletaan tehdä ja ajattelin, että sinne pitää päästä. Olen matkustellut tällä seudulla paljon aiemminkin, tällä kertaa yövyn Vuohensaaren rantatalossa. Tämä on hyvä kohde pidennetylle viikonloppumatkalle, varsinaista lomaa ei työpaikan vaihdoksen vuoksi tänä kesänä olekaan.

Jarmo on innokas valokuvaaja, kauniit saaristomaisemat tallentuvat sekä kännykkä- että tavalliselle kameralle.

Laivalla on A-oikeudet ja erittäin mukava henkilökunta. Baarissa työskentelee Oona Hakala, joka hallitsee paitsi juomien myynnin, niin ainakin myös laivan köysien kiinnityksen ja irrotuksen satamaan saavuttaessa ja sieltä lähdettäessä.
-Olen ollut täällä koko kauden töissä ja tykännyt kovasti. Tämä on niin erilaista työtä verrattuna vaikkapa toimistohommiin, uutta ja virkistävää. Lämpimillä keleillä matkustajia on tietysti enemmän. Me olemme esillä sekä Facebookissa että Instagramissa, kannattaa seurata Salon risteilyt -nimellä olevia sivuja.

M/s Nordep ei seilaa tuurilla, vaan laivan kipparointi on Michael Romanan osaavissa käsissä. Hieno puinen ruorikin ohjaamosta löytyy, mutta kapteenin mukaan sitä ei koskaan käytetä, vaikka laivan ohjaaminen sen avulla onkin mahdollista.
-Tämän kokoisen laivan kuljettaminen vaatii ammattipätevyyttä: sekä kokemusta että koulutusta. Tämä on hienoa duunia, saa olla ulkoilmassa todella kauniitten, vaihtuvien maisemien keskellä ja tavata mukavia ihmisiä. Matkustajat ovat useimmiten lomalla ja heidän kanssaan on kiva jutella.

Sää vaikuttaa tietysti matkustajamääriin ja usein sääennusteet vaikuttavat enemmän kuin itse säätila. Aaltoja täällä ei tarvitse pelätä kovallakaan tuulella, reitti kulkee suojaisissa olosuhteissa.

Kaikenlaisen uuden lanseeraaminen ottaa aikansa, mutta Michaelin kertoman mukaan asiakaspalaute on ollut erinomaista.
-Matkustajat ovat toivoneet, että toiminta jatkuisi. Meillä on ollut erityisesti Kokkilan Lossirannan ja Mathildan Marinan kanssa hyvää yhteistyötä. Näillä näkymin liikennöintiä jatketaan elokuun loppuun asti.

Kokkilasta kyytiin pelmahtaakin runsaasti lisämatkustajia, joista ainakin yksi isompi seurue on menossa syömään Mathildedaliin. Selvästikin ollaan jotenkin irti maasta ja joku loihee lausumaan sen perimmäisen totuuden: ”Kaikki paitsi purjehdus on turhaa.”

Elina Koskinen

Baarissa työskentelee Oona Hakala, joka hallitsee paitsi juomien myynnin, niin ainakin myös laivan köysien kiinnityksen ja irrotuksen satamaan saavuttaessa ja sieltä lähdettäessä.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: