Vartsalan futisgolfkenttä avataan

Vartsalan Sauvan talkoovoimin rakentaman FutisGolf-kentän avajaisia vietetään lauantaina klo 14.

Vartsalan Sauvan talkoovoimin rakentaman FutisGolf-kentän avajaisia vietetään lauantaina klo 14.Avajaisjuhlan avauspotkun potkaisee kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saku Nikkanen.Päivän ohjelmassa on avauspotkun lisäksi kilpailuja eri ikäryhmille.

Sauva kertoo tiedotteessa, että idea kentän rakentamisesta syntyi vuoden 2021 kesäkuussa, jonka jälkeen seura haki ja sai hankkeelle Leader-rahoitusta Ykkösakselilta.
-Hankkeen kokonaiskustannus on 6000 euroa, josta puolet saimme Ykkösakselilta. Talkoita kentällä on tehty tähän mennessä 300 tuntia, Sauvan puheenjohtaja Hanna Salama kertoo.

FutisGolf-kenttä on jo käytössä ja avajaisia varten tehdään viimeistelyjä väyläkarttoja ja ohjetauluja.

Vartsalan FutisGolf-kentällä on kuusi väylää.
-Joukossa on muutama lyhyempiä ja muutama haastavampi, ihannetulokseltaan väylät ovat par 4-5 -mittaisia.

Kenttä on avoinna kaikille, käyttömaksua ei peritä ja aikaisempaa kokemusta lajista ei tarvita. Kentälle mahtuvat pelaamaan samanaikaisesti aikuiset, lapset ja vanhukset, koululuokat, junioriurheilujoukkueet ja perheet.

Materiaaleja, kuten esteitä on kentälle saatu lahjoituksena, kiitokset kuuluvat myös Salon, Paimion ja Turun kaupungin liikuntapaikkamestareille.
-Toivottavasti mahdollisimman moni kyläläinen ja kauempanakin asuva löytää kentällemme.

FutisGolfin säännöt ovat samankaltaiset kuin minigolfissa. Pallo on saatava aloituspotkupaikalta mahdollisimman vähällä potkumäärällä maaliin. Jokaisella väylällä on ihannetulos ja erilaisia esteitä, joita pitää kiertää tai suorittaa.

Vartsalan Sauva ry täytti vuonna 2020 sata vuotta. Seuran toiminta oli hiipumaisillaan ja jopa lopettamista harkittiin. Kun seuran hallitus vaihtui, alettiin pohtimaan toimintaa kylälle seuran liikunnallisen perusajatuksen mukaisesti.

Toiminta on nyt virkistynyt huomattavasti ja seura kustantaa nykyisille jäsenilleen esimerkiksi lentopallo- ja jalkapallovuoroja. Se on järjestänyt myös kyläläisille yhteisiä urheilutapahtumia.
-Uusia jäseniä toivotetaan yhdistyksen jäseniksi, jolloin seuran toiminta turvataan myös jatkossakin.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: