Mari Vahanen toteutti haaveensa omasta yrityksestä

Ylhäisissä asuva sairaanhoitaja Mari Vahanen on aloittanut kotisairaanhoitoa  ja kodinhoitopalveluita tuottavan yrityksen.
Ylhäisissä asuva sairaanhoitaja Mari Vahanen on aloittanut kotisairaanhoitoa ja kodinhoitopalveluita tuottavan yrityksen.

Mari Vahanen kaataa teetä kuppeihin ja istahtaa keittiön pöydän ääreen.

Hän vilkaisee Ylhäisissä sijaitsevan rivitalon takapihalle, jossa on vielä jonkin verran lunta. Mari myöntää odottaneensa kevättä ja valon lisääntymistä, mutta toteaa ajatustensa olleen jo pidemmän aikaa tulevaisuuden suunnitelmissa.
-Olen pohtinut oikeastaan jo vuosien ajan oman yrityksen perustamista, mutta se on jäänyt vain ajatuksen tasolle. Nyt olen päättänyt toteuttaa haaveeni. Olen perustanut tämän vuoden alussa kotisairaanhoito- ja kodinhoitopalveluita tuottavan Marin hoiva ja huolenpito -yrityksen. Yrityksen perustamiseen liittyviin haaveisiin on kuulunut vapaus saada tehdä töitä omalla tavalla ja omalla aikataululla, Mari kertoo.

Marilla on 25 vuoden kokemus sairaanhoitajan työstä. Suurimman osan työvuosistaan hän on ollut töissä Salon sairaalassa, jossa hän työskentelee edelleen. Väliin on mahtunut muutama vuosi myös Tyksissä.

Sairaanhoitajaksi opiskelu toi Eurasta kotoisin olevan Marin Saloon vuonna 1999.
-Opiskelun ja töiden lisäksi elämään tuli perheen perustaminen ja lapset. Nyt lapset ovat jo miltei aikuisia, Kaapo on 16-vuotias ja Iida on kohta 18-vuotias. Tuntuu, että tämä on oikea aika omalle yritykselle. Olen saanut työkavereiltani paljon positiivisia kommentteja ja kannustusta oman yrityksen perustamisesta.

Mari kertoo tuoreen yrityksensä toimialueen tulevan olemaan noin 50 kilometrin säteellä Salossa ja sen lähikunnissa, kuten Paimiossa ja Liedossa. Hän hakee asiakkaikseen varsinkin alueella asuvia ikäihmisiä.
-Tykkään ikäihmisistä tosi paljon. Tunne pohjautuu osittain varmasti siihen, että minulla itselläni ei ole paljon muistikuvia omista isovanhemmista. Olen ollut melko pieni, kun isovanhempani ovat kuolleet. Ikäihmiset ovat usein melko yksinäisiä ja kaipaavat seuraa. Olen positiivisella mielellä ja oikein odotan käyntejä asiakkaiden luona.

Mari on jo rekisteröitynyt Soteriin, joka on Valviran ja aluehallintovirastojen yhteinen palveluntuottajien rekisteri. Soteriin on koottu perustiedot yksityisistä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajista, palveluista ja henkilöstöstä.
-Rekistöitymällä Soteriin voin tuottaa myös terveyden ja sosiaalihuollon palveluja. Soteri on ollut pahoin ruuhkautunut, eikä varsinaista päätöstä ole vielä tullut. Olen kuitenkin jo aloittanut asiakaskunnan hakemisen. Miesystäväni Markku Ylihonko on rakennusalan yrittäjä. Hän on ollut kaiken aikaa tukemassa ja kannustamassa minua. Markku on auttanut muun muassa erilaisten hakemusten laatimisessa.

Monipuolisten kodinhoidollisten palveluiden tarjoamisen lisäksi Mari haluaa olla ikäihmisten tukena arkipäivän askareissa, passivoimatta heidän elämäänsä kuitenkaan liikaa.
-Ajatuksenani on, että voisin tarjota mahdollisimman paljon apua samasta paikasta. Haluan, että työni on kokonaisvaltaista ja ikäihmisten omatoimisuutta tukevaa. Siivouksien ja kodinhoidollisten töiden lisäksi voin hoitaa terveydenhuoltoon liittyviä töitä.

Näitä ovat esimerkiksi erilaiset kotisairaanhoidon palvelut kuten haavanhoidot, verenpaineen mittaus, verensokerin mittaus, lääkkeiden jako ja ompeleiden ja hakasten poistot.
-Voin auttaa kauppa- ja apteekkiasioiden hoitamisessa ja monissa pienissäkin kodin töissä. Olen ollut aina kova tekemään töitä ja minulla on usein monta rautaa tulessa. Siitä on se etu, että pystyn hoitamaan monta hommaa yhtäaikaa, Mari hymyilee.

Työn lisäksi Mari ehtii myös harrastamaan. Vaatteiden ompeleminen ja neulominen sekä liikunnalliset aktiviteetit antavat hänen työelämälleen vastapainoa.
-Meillä on perheessä kohta 13-vuotias australianterrieri Sulo, jonka kanssa käyn lenkkeilemässä. Jumpan lisäksi käyn Kokkilassa kerran viikossa harrastamassa avantouintia ja pelaan hallissa säännöllisesti sulkapalloa, Mari kertoo.

Maritta Määttänen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: