Mathildan Marinassa Painajaisia-näyttely

Daniela Ho-Sam-Sooi-Galkin kuvailee itseään boheemiksi pohdiskelijaksi

Painajaisten paljastaminen on terapeuttista.

Näin uskoo espoolainen Daniela Ho-Sam-Sooi-Galkin, joka paljastaa kuviksi tallentamiaan painajaisia Mathildan Marinan taidenäyttelyssä.

Painajaisia-näyttelyn teokset koostuvat yöllisten painajaisten innoittamina syntyneistä teksteistä ja kuvista.
–Omien painajaisteni kuvaaminen on minulle henkilökohtaista terapiaa. Näyttely on kurkistus päiväkirjaani ja mieleni syövereihin. Teoksiin tallennetut uneni kertovat minusta, menneisyydestäni ja asioista, joiden kanssa kamppailen. Taiteen avulla jäsennän ja puran minulle vaikeita asioita, hän kertoo näyttelyn tiedotteessa.

Ho-Sam-Sooi-Galkin on taideterapeuttisten työmenetelmien ohjaaja, taideterapeutti ja seksuaalineuvoja. Hänen mukaansa unet auttavat puhumaan ja käsittelemään ikäviä ja vaikeita asioita.
–Uskon unien kätkevän sisäänsä syvällisiä merkityksiä. Voimme oppia unistamme tarkastelemalla niitä ja niissä esiintyviä tekijöitä. Esimerkiksi unissa usein toistuvat teemat voivat olla merkki jostain sellaisesta, mitä unennäkijä alitajuisesti toivoo tai pohtii, hän kuvailee.

Ho-Sam-Sooi-Galkin haluaa kannustaa teoksillaan ihmisiä ottamaan puheeksi raskaitakin asioita.
–Oman haavoittuvuuden näyttäminen ei ole heikkoutta, vaan suurinta vahvuutta.

Inspiraatio iskee iltaisin

Daniela Ho-Sam-Sooi-Galkin kuvailee itseään boheemiksi pohdiskelijaksi, jolle virka-aikana työskenteleminen olisi mahdoton ajatus.
–Rakastan taiteen tekemistä! Paras inspiraatio syttyy yleensä myöhään illalla ja jatkuu pikkutunneille asti. Itselleni ei sovi ns. tavallinen, kahdeksasta neljään toistuva arki.

Oma yritys, Art In Mind, tarjoaa erityisesti pääkaupunkiseudulla kotiin ja työpaikalle vietäviä terapiapalveluja, etäterapiaa ja ryhmille räätälöityjä työpajoja erilaisiin tilaisuuksiin, kuten polttareihin, illanistujaisiin ja tyhy-päiviin. 
–Yrittäjyys tuo kaipaamaani vapautta suunnitella ja elää omannäköistä arkea, hän toteaa.

Daniela Ho-Sam-Sooi-Galkin järjestää maaliskuussa Lankaa, viiniä ja värejä –työpajan Mathildan Marinassa. Kurssin aikana tutustutaan lankamaalaustekniikkaan ja värien sommitteluun. Kurssille voi osallistua yksinkin, mutta sen voi myös varata omalle ryhmälle.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: