Aluehallintovirasto valmistelee Varsinais-Suomen ja Satakunnan koronarajoitusten jatkamista

Lounais-Suomen aluehallintovirasto valmistelee sunnuntaina voimaan tulevia päätöksiä, jotka jatkavat ja tarkentavat nyt voimassa olevia määräyksiä Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueilla. Uudet päätökset koskevat yleisötilaisuuksia, yleisiä kokouksia, erilaisten tilojen käyttöä ja niissä tehtäviä toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Päätökset pyritään antamaan iltapäivän aikana 14.1.2022.

Aluehallintovirasto kertoo tiedotteessaan saaneensa alueen sairaanhoitopiirien lausunnot rajoitusten jatkamisen välttämättömyydestä. Perjantain aikana kuullaan vielä Satakunnan koronakoordinaatioryhmää ennen päätösten tekemistä.

Sairaanhoitopiirit ovat arvioineet yksityiskohtaisesti tilojen erityisiä riskejä ja mahdollisuutta merkittävien tartuntaryppäiden syntymiselle niissä. Arvioiden perusteella on mahdollista kohdentaa tilojen sulkemista koskevat määräykset nykyistä rajatummin sellaisiin tiloihin ja toimintoihin, joissa lähikontaktit, aerosolileviäminen ja ihmisten määrä tai sijoittuminen muodostavat erityisen riskin tartuntojen leviämiselle.

Tilat, jotka voidaan pitää avoinna asiakkaille ja osallistujille, määritellään päätöksissä.
Valmistelussa olevissa päätöksissä kielletään edelleen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Lisäksi velvoitetaan yleisölle avoimissa tai rajatun osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa toimijan järjestämään toiminta niin, että osallistujat pystyvät tosiasiallisesti välttämään lähikontaktit toisiinsa.

Päätökset tulevat voimaan 16.1.2022 ja ne annetaan kahden viikon määräajalle. Päätösten tarkemmasta sisällöstä voidaan tiedottaa vasta päätösten valmistumisen jälkeen.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: