Mathildedal kutsuu talviseen uuden vuoden karnevaaliin

Tapani Kakko ja Laura Lahtinen etsivät sopivaa paikkaa lumilinnalle Teijon rinteiltä.

Mathildedalin yrittäjät järjestävät kylällä uuden vuoden aattona koko perheen karnevaalin.

Ravintola Terhon Laura Lahtinen kertoo, että ajatus uuden vuoden tapahtumasta heräsi ensin ravintoloitsijoiden keskuudessa.

– Vielä muutama vuosi sitten Mathildedalin uuden vuoden ilotulitus keräsi autojonoja Teijolle asti. Viime vuonna täällä oli hiljaista ja halusimme nyt järjestää mukavan tapahtuman, johon voi tulla koko perheen voimin.

Tapahtuma ulottuu eri puolille kylää.  Alkutahdit lasketaan Meri-Teijon laskettelukeskuksen rinnediskossa, johon pääsee myös ilman lasketteluvarusteita. Ohjelmassa on paljon kivoja leikkimielisiä kisoja koko perheelle.

– Laskettelijoiden lisäksi kaikki muutkin ovat tervetulleita viettämään talvipäivää tänne rinteille. Pulkkamäki on auki ja tuohon rinteeseen rakennetaan yhdessä iso lumilinna, Tapani Kakko kertoo.

Ohjelma laskettelukeskuksessa alkaa klo 14 ja kestää kolmisen tuntia. Ravintola palvelee ja nuotioilla voi paistaa vaikka makkaraa.

Laura lahtinen kertoo, että Mathildedalissa ohjelmaa on luvassa iltakuudesta eteen päin.

– Koko kylä on täynnä elämyksiä ja mystiikkaa. Saamme vieraaksi muun muassa Linnanmäen Valokarnevaaleilta tutut Tip Top Walkersin sirkustaiteilijat.

Tip Top Walkers saapuu kylälle Lumikuningattaren Hovin ja kahden tulitaiteilijan kanssa. Ensimmäinen tulishow järjestetään rannassa iltakahdeksalta ja toinen Terhon pihapiirissä kymmeneltä.

– Lumikuningattaren Hovi kulkee Mathildedalin kylällä iltakuudesta alkaen. Myös Klovni Oho viihdyttää, leikittää ja liikuttaa karnevaalikansaa koko illan.

Karnevaalikävijöillä on myös nyt oiva mahdollisuus kurkistaa ensi vuoteen Tarot- tulkinnan avulla.

Mathildedalin Vohveli on avoinna sunnuntai-iltana. Ruokaa- ja juomaa on myynnissä kylän ravintoloiden lisäksi eri kojuissa, paikalla ovat ainakin Antsun Nakki sekä hattara- ja popcornkärry.

Aivan kaikki eivät ole avoinna aattoiltana. Uuden vuoden karnevaalia ideoitiin vasta marraskuussa ja moni yrittäjä oli tehnyt jo muita suunnitelmia vuodenvaihteeksi.

Jos ja kun aattoillan karnevaali menee hyvin ja kiinnostaa, tarkoitus on jatkaa ensi vuonna entistä isommin.

– Myös kaupunki toivoo tästä jokavuotista tapahtumaa. Toivotaan että saamme kunnon talven vuoden vaihteeksi, Lahtinen ja Kakko miettivät.

Lahtisen ja Kakon kanssa karnevaalia ovat olleet suunnittelemassa Mathildan Marinan Maria Rantanen ja Ruukin Krouvin Heikki Varonen. Kaupunki osallistuu tapahtuman kustannuksiin markkinointiavustuksen kautta. Visit Mathildedal on mukana järjestelyissä.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: