Merigalleriassa elävä meri tallentuu isän ja pojan teoksiin

Taidemaalari Jere Honkanen avasi meriteemaisen näyttelyn yhdessä isänsä, kuvanveistäjä Juhani Honkasen kanssa.

Mathildan Marinassa on avautunut järjestyksessään jo kuudes kesänäyttely.

Tänä vuonna Merigalleriassa on esillä hollolalaisen taidemaalarin ja kuvanveistäjän Juhani Honkasen (75) ja Lahdessa asuvan taidemaalarin Jere Honkasen (45) teoksia.

Isän ja pojan töistä koostuvan näyttelyn teemana on perinteiseen tapaan meri.
Merigalleria kertoo tiedotteessa, että pääasiassa Jere Honkasen teoksista koostuvan näyttelyn alateemana on Merisää. Teoksissa on kuvattu merta ja vaihtuvia sääolosuhteita eri rannikkoasemilla, mutta myös muilla merialueilla. Näyttelyn valikoituneet teokset ovat syntyneet muutaman viime vuoden aikana.
– Suomen rannikkoalueet ovat maisemamaalarin näkökulmasta kiehtovia. Työni ovat tunnistettavissa sään, lämpötilan ja vuorokaudenajan luomasta tunnelmasta. Teoksistani voi aistia erilaisia merellisiä muistoja: hetken ennen sadetta, kesäisen lämpimän kuutamon tai syksyisen viiman, Jere Honkanen kuvailee.

Hän kokee meren kaikessa monimuotoisuudessaan vaikeaksi kuvattavaksi.
– Siksi se ehkä kiehtookin. Kiertelen rannikkoseuduilla kesäisin ja pyrin kuvaamaan erilaisia sääolosuhteita ja luonnonilmiöitä.

Jere Honkanen on saanut oppinsa ensisijaisesti isältään, mutta myös muiden taiteilijoiden työskentelyn seuraaminen on tuonut taiteen tekemiseen uusia näkökulmia. Hän on järjestänyt vuodesta 2000 alkaen useita yksityis- ja yhteisnäyttelyitä ympäri Suomea.
– Alkuun jopa vastustelin taiteilijaksi ryhtymistä, mutta se vain vei mukanaan. Minut on koettu helposti lähestyttäväksi, joten olen ottanut tavakseni maalata erilaisissa tapahtumissa. Niin yleisöllä on mahdollisuus päästä aidosti seuraamaan taiteen syntymistä, Honkanen toteaa.

Mathildan Marinassa voi seurata Jere Honkasen työskentelyä lauantaina 28.5. Marina@Ruukki-tapahtumassa.

Vapaana taiteilijana vuodesta 1972 toimineen Juhani Honkasen töissä ollaan myös merimaisemissa perinteisine saaristokuvauksineen. Suomenlahden rannoilta inspiraatiota etsinyt taiteilija löysi modernin otteen viikinkien mystisistä tarinoista.
– Meri on aina ollut minulle läheinen luovuuden lähde, hän kertoo.

Juhani Honkasen uran ensimmäisenä menestyksen askeleena voinee pitää vuoden 1983 Galleria Hörhammerin myyntinäyttelyn avajaisia. Kaikki näyttelyn 40 teosta myytiin alle 20 minuutissa. Louvren taidesalongissa nähtiin 2000-luvun alussa hänen palkittuja pronssiveistoksiaan.

Nykyään Honkanen tekee tilauksesta niin muotokuvia, perinteisiä maisemia kuin moderniakin taidetta perustamassaan Ateljee-Galleria Honkalinnassa Hollolassa ja Kuusamon Taidehovissa.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: