Mika Laaksonen vaihtoi pikavuoron kuljettajasta yrittäjyyteen biokaasukäyttöisellä jäteautolla

Mika Laaksonen saa usein isänsä kaveriksi ajokierrokselle. Yrityksen punaiset autot ovat tulleet jo monille tutuiksi katukuvassa.

Salon asuinkaduilla on näkynyt jo reilun vuoden ajan isoja punaisia kuorma-autoja.

Biokaasulla käyvät jätteenkuljetusautot ovat salolaisen Mika Laaksosen (35), joka tyhjentää kotitalouksien polttokelpoista jätettä alkuvaiheessa lähinnä Salon keskustan alueella.
-Olen ajanut aiemmin linja-autoa ja pääasiassa pikavuoroa Turku-Salo-Helsinki -akselilla. Pandemian ja lomautusten aikana tuli mietittyä yrittäjyyttä ja oman auton hankkimista. Ajatuksiini tuli ensin oma kuorma-auto ja esimerkiksi vaihtolava-auto, mutta niitä löytyy paikkakunnalta aika paljon, Mika muistelee.

Kun mies lähti öisin ajelemaan Helsingin kampista moottoritietä Turkuun, niin ajon aikana oli paljon aikaa miettiä asioita.
-Sitten mieleeni tuli jäteauto ja asiaa pähkäiltyäni tajusin, että Salossa voisi olla tilaa uusille toimijoille. Tutkiskelin, että miten ja millä hinnoittelulla pystyisin toimimaan ja mitä kaikkia lupia siihen tarvitaan. Jossain kohtaa piti tehdä päätös ryhtyä yrittäjäksi.

Polttokelpoinen yhdyskuntajäte kuljetetaan Lounais-Suomen Jätehuollon Korvenmäen jätekeskukseen poltettavaksi muun muassa kotien lämmitysenergiaksi.

Laaksosen yritys ”Jätteet ja kuljetukset Laaksonen” perustaa hinnoittelunsa kiinteään kuukausihintaan, joka määräytyy jäteastian tilavuuden ja tyhjennysvälin mukaan.
-Palveluni ovat helppoja asiakkaan kannalta, kun laskut ovat samansuuruisia. Tietenkin lisäjätteistä tulee lisähintaa, mutta kuitenkin.

Avovaimonsa ja kahden lapsensa kanssa Tupurissa asuva tuore yrittäjä kertoo halunneensa jäteautostaan ehdottomasti erilaisen.
-Käyttövoiman piti olla jotenkin puhtaampi kuin se perusdiesel. Olinkin ensimmäinen Salossa, joka tyhjenteli kotitalouksien jäteastioita puhtaasti biokaasukäyttöisellä jäteautolla.

Hän sanoo olleensa onnekas löytäessään kaksi täysin samanlaista jäteautoa. Yhdellä autolla ajetaan kerrallaan ja toinen pitää vara-auton paikkaa.
-Jos jokin vaikka hajoaa, niin hommat eivät keskeydy, vaan voin jatkaa sillä toisella jäteautolla. Ja on siinä sitten pelivaraa laajentaa eri tuotteisiin tai jopa työntekijään.

Vielä yksin yrittävä ja ajava Laaksonen kertoo, että oma isä kulkee silloin tällöin mukana tyhjentelemässä asiakkaiden jäteastioita.
-Se on sitä isä-poika aikaa ja nopeuttaa kummasti työpäivää. Ensimmäiset asiakkaani olivat tietenkin sukulaisia ja tuttavia. Pikkuhiljaa asiakkaita on tullut lisää, kun autot ovat tulleet tutuiksi ja ihmiset ovat kertoneet palveluistani muillekin.

Laaksosen tyhjennysalue on pääosin Salon kaupungin taajamassa ja lähiasuinalueille kuten Märynummella. Perttelin lenkki kulkee Hähkänällä, Inkereellä, Kaivolassa ja Kärrin asuinalueella.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: