Mirka ja Pauliina toteuttivat haaveensa omasta parturi-kampaamosta

Työkaverukset Pauliina Rannikko (istumassa) ja Mirka Mäkynen avaavat yhdessä oman parturi-kampaamon.

Pekka Mäenpää

Salolaiset kampaamoalan ammattilaiset Mirka Mäkynen ja Pauliina Rannikko avaavat maanantaina parturikampaamon Salon keskustaan.

Ajatus yrittäjyydestä sai vauhtia kevään poikkeusolojen aikana ja pitkä yhteinen työkaveruus saa nyt jatkoa uudella tavalla.

Mirka kertoo, että kevään seisahdus ja elämän yleinen hidastuminen antoi tilaa uusille ajatuksille ja idea omasta yrityksestä alkoi itämään oikein kunnolla.
-Kesällä syntymäpäivien tienoilla aloin tosissani miettimään mitä kaikkea olinkaan nuorena toivonut elämän tuovan ja mitä haluaisin sen vielä antavan. Klassikko, mitä haluan tehdä isona, Mirka naurahtaa.

Takana on pitkä 23 vuotta kestänyt työura Headlinessa. Omien taitojen kokeilu kampaamoalalla yrittäjänä alkoi tuntua yhä houkuttelevammalta, vaikka samalla jännittävältä.
-Työnantajani suhtautui ymmärtävästi päätökseeni jättäytyä pois hyvästä tiimistä. Headline on kasvanut ja kehittynyt työvuosieni aikana valtavasti ja on hienoa ollut saada olla osa sitä menestystarinaa.

Mirkan mukaan lasten harrastustoiminta on täyttänyt tehokkaasti vapaa-ajan useita vuosia. Esikoisen tultua aikuisuuden kynnykselle, tuli myös ymmärrys siitä, millaisella vauhdilla vuodet vierivät. Äitiä ei enää tarvitakaan joka käänteessä, vaikka kuljettajan tehtävät nuoremman harrastuksissa ja esikoisen pelien kioskivuoroissa vielä jatkuvatkin.

Tyhjät liiketilat keskustassa alkoivat iltakävelyillä näkyä uusin silmin ja mahdollisuutena.
-Uskaltauduin puhumaan ajatuksestani läheiselle työkaverilleni, jolla olikin tietämättäni ollut haave omasta parturi-kampaamosta jo pitkään.

Pauliinan vanhemmat ovat kummatkin yrittäjiä ja he ovat kannustaneet tytärtään aina yrittäjyyden maailmaan.
-Olen valmistunut parturi-kampaajaksi vuonna 2005, mutta vasta viime vuosina olen ajatellut, että rohkenisin oikeasti perustaa oman kampaamon.

Sairastuminen MS-tautiin muutama vuosi sitten romutti hetkeksi unelman omasta liikkeestä. Eläminen sairauden kanssa on sujunut kuitenkin hyvin lääkityksen ansiosta.
-Hyppäys vakituisesta turvallisesta työpaikasta kokeilemaan omien siipien kantavuutta vaati uskallusta, mutta koin, että nyt olen viimein siihen valmis. Headlinessa olen saanut loistavaa oppia monipuoliseen ammattiin ja 15 vuotta tällä alalla ovat opettaneet luottamaan itseeni.

Sairauden takia Pauliina kertoo oppineensa kuuntelemaan herkällä korvalla omaa kehoaan.
-Rentoudunkin mielellään kotona kissojeni kanssa. Olen kiitollinen, että unelmani omasta yrityksestä toteutui.

Mirka ja Pauliina kertovat pohtineensa yrityksensä nimeä monelta kantilta. Molempien nimistä etsittiin eri vaihtoehtoja.
-Välillä tuntui, että tämäkö on se vaikein osuus. Sitten löysimme ratkaisun; yrityksemme on yksinkertaisesti parturi-kaMPaamo.

Uusi yritys avaa ovensa Horninkadulla taksikoppia vastapäätä ensi viikolla. Kunnon avajaisia ei nyt pysty pitämään eikä onnittelijoitakaan voi oikein ottaa vastaan työn ohessa.
-Mutta meitä saa tulla morjenstamaan viikonlopun aikana, jos siltä tuntuu. Olemme paikalla, jos valot palavat liikkeessämme, Mirka ja Pauliina lupaavat.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: