MLL Perniön kesäkerhossa viihdytään kahdeksatta kesää

1.-3.-luokkalaisten kesäkerhossa ollaan paljon ulkona. Kerran viikossa vuorossa on jotain isompaa ohjelmaa, kuten kerho-olympialaiset.

Pekka Mäenpää

MLL Perniö järjestää tänäkin vuonna kesäkerhon 1.-3.-luokkalaisille lapsille.

MLL Perniön puheenjohtaja Jonna Lehto kertoo, että tänä kesänä kerhoa pidetään kaupungin nuorisotila Narikassa aivan kirkonkylän keskustassa. Yhdistys on saanut ne maksutta käyttöönsä.
– MLL on kaupungin yhteistyökumppani ja olemme luvanneet järjestää vuosittain kaupungin toivomaa, perheiden hyvinvointia lisäävää toimintaa, Lehto kertoo.

Samalla MLL pystyy tarjoamaan kesätöitä vähintään yhdelle aikuiselle ja 2-4 paikalliselle nuorelle.

Tänä vuonna kesäkerhon aikuisena työskentelee Sara Örri, jonka ikää kerholaiset veikkasivat jonnekin 20 ja 67 vuoden välille. Nuorempina ohjaajina häärivät parhaillaan Kaisa Kaartinen ja Tuuli Rokka, jälkimmäiset kaksi viikkoa Alina MacGill ja Juliet Ristimäki.
– Tulimme juuri sisään odottamaan toimittajaa, Örri kertoo lasten pelaillessa pingistä ja pöytälätkää sulassa sovussa.

Hienosti ekan luokan päättäneet Oiva ja Emmi nauttivat ensimmäisestä kesälomastaan koululaisina. Kaisa-ohjaaja sai palautella kaksikon pingispalloja naurun säestämänä.
– Ollaan oltu leikkipuistossa ja pelattu, Oiva kertoo.

Emmin mukaan kesälomalla on kiva olla kerhossa.
– Matkustamme myös Halsualle, jossa on sukulaisia.

Kaisa Kaartinen kertoo olevansa mukana toista vuotta kesäkerhossa. Kesä ja työ on hyvä yhdistelmä ja vapaa-aikaakin jää.

Jonna Lehto kertoo MLL Perniön hakevan kesäkerhoa varten vuosittain Osuuspankin kesäduunirahoitusta.
– Tällä rahalla pystymme palkkaamaan joka kesä kahdeksi viikoksi 1-2 nuorta töihin. Lisäksi olemme hakeneet ja usein saaneetkin rahoitusta Säästöpankilta. Yhtenä vuonna haettiin hyvällä menestyksellä taloudellista tukea LC Perniöltä ja Perniön rotaryklubilta.

Myös kaupungin erilaiset työllistämistuet ovat osa kesäkerhon taloussuunnitelmaa.
– Paikallisuus on tärkeää kesätyön näkökulmasta, koska 15-17-vuotiaat eivät voi matkata kovin kauas kotoa. He saavat arvokasta työkokemusta. Tunnemme nuoret, koska he ovat paikallisia kuten mekin.

MLL Perniön kesäkerhoa on kehitetty vuosien varrella. Kerho on muotoutunut palautteen ja kokemusten perusteella nykyiseen muotoonsa. Kerhoa pidetään kesäkuussa neljän viikon ajan.
– Menossa on kolmas vuosi, kun kerholaisille voidaan tarjota lämmin ja terveellinen ateria. Kun lapsia on paljon, eväiden lämmittäminen vie rutkasti aikaa. Annoskateutta oli myös havaittavissa. Tästä syystä päädyttiin yhdistyksen tarjoamaan lounaaseen, vaikka kerhon viikkohinta nousikin.

Tärkein kesäkerhon anti on tarjota jotain muutakin tekemistä kuin ruudun tuijottamista.

Kesäkerhossa ollaan paljon ulkona, esimerkiksi Laurin puistossa. Kerran viikossa ohjelmassa on jokin isompi juttu, kuten maanviljelyyn tutustuminen, kerho-olympialaiset tai juhannuspiknik.

MLL Perniö huolehtii työnantajan velvollisuuksista ja yhdistyksen hallituksesta osallistutaan vapaaehtoisesti järjestelyihin. Aikuisen ohjaajan sairastumisen varalta on oltava suunnitelma; yleensä joku hallituksen jäsenistä paikkaa.
– Tänä vuonna näyttää siltä, että viimeinen viikko jää toteutumatta, koska lapsia ei ole ilmoittautunut tarpeeksi. Vielä on mahdollista ilmoittautua. Lisätietoja on meidän kotisivuilla ja Facebookissa.

Kaisa Kaartinen ja Sara Örri jutustelivat Emmin ja Oivan kanssa kesäkerhon aktiviteeteista.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: