MLL Salon Puuhapäivä – varma kevään merkki

MLL Salon yhdistyksen Puuhapäivä tarjoili lapsiperheille elämyksiä.

Kevään merkkeinä voidaan pitää hiirenkorvalle puhjenneita koivuja. Yksi varmimmista kevään merkeistä on myös Mannerheimin lastensuojeluliiton Salon yhdistyksen vuosittainen Puuhapäivä, jonne tullaan viihtymään tehtävärasteilla ja tapaamaan tuttuja.

Satakunta lapsiperhettä oli tänäkin vuonna saapunut viettämään Puuhapäivää. Suosikkitehtäväpisteisiin jonotettiin uudelleen ja uudelleen. Niin teki myös kolmivuotias Neela Nummila, joka tuli hakemaan poskiin lisää värikästä glitteriä vapaaehtoistyöntekijä Mari Kettuselta.

– Me viihdymme täällä, koska täällä on aina niin kivaa, kehuu Neelan äiti Kaisa Nummila.

– Koska meillä on kaksi kouluikäistä ja kaksoset, olemme käyneet täällä joka vuosi ainakin seitsemän vuoden ajan. Puuhapäivä on aina ollut meidän perheemme keskuudessa todella suosittu, kertoo Nummila.

Kevät tuo Nummiloiden arkeen uusia tuulia kaksostyttöjen aloitettua päiväkodissa. Puuhapäivässä koko perhe oli askarrellut koruja ja ratsastaneet keppihevosilla.

– Puuhapäivät ovat mukava tapa viettää päivää, näissä tapahtumissa on aina mukana kupliva ilo, kertovat MLL Salon yhdistyksen konkarivapaaehtoiset Mari Kettunen ja Anna Ahokas.

Puuhapäivässä oli helppo löytää vinkkejä tulevan kesän puuhailuun, kokeilla eri harrastuksia ja löytää vaikka uusia kavereita.

2,5-vuotias Emil Kurki käänteli pesusaaveista askarreltua jättimuistipeliä. Hän yritti löytää Autot-elokuvasta tutun Martin.

Äiti Nea Takatalo seurasi sivusta Emilin leikkiä. Vuohensaari on halikkolaiselle perheelle tuttu paikka.

– Kävimme täällä kävelyllä jo alkuvuodesta, juuri ennen kuopuksemme Amoksen syntymää, muistelee Takatalo. Perheen kevät kuluu vauva- ja pikkulapsiarkea eläen.

– Kevät on aina vähän epävakaata aikaa, joten eniten odotamme tänä vuonna kesää. Silloin pääsemme yhdessä tutkailemaan, mitä uuden kotimme pihamaalla kasvaa.

Perhe on juuri muuttanut uuteen kotiinsa Halikossa. Juttutuokion aikana Emil oli ehtinyt löytää Martin ainakin kaksi kertaa.

Vaikka sää oli vilpoinen, niin tunnelma Puuhapäivässä oli lämmin. Nea Takatalo ja Kaisa Nummila kertoivat viihtyneensä tapahtumassa aina. Uudetkin kävijät olivat löytäneet tiensä puuhapäivään.

Keväisissä istutustunnelmissa olivat äiti Tiia Hyttinen ja lapset Sara ja Elias Hyttinen. Lapset lisäsivät herneensiemeniä multaan.

– Odotamme keväältä lämpimiä kelejä, ettei tarvitsisi pukeutua niin moneen kerrokseen, kertoo Tiia Hyttinen.

Elias (vas.) ja Sara Hyttinen istuttivat puuhapäivässä herneitä.

– Me retkeilemme paljon, yleensä Teijolla, mutta Vuohensaarikin on kiva. Vähän tuulinen leikkipuisto, lisää Hyttinen kuitenkin hymyillen.

– Ystäväni vinkkasi meille tästä tapahtumasta, ja tulimme tänne varta vasten Teijolta saakka. En ole koskaan ennen käynyt täällä, ja täällähän on tosi kivaa. On hyvä, että lapsille järjestetään tapahtumia. Varsinkin maksuttomat tapahtumat ovat kullanarvoisia.

Neljävuotias Sara ja kaksivuotias Elias näyttivät kämmenselissään komeilevia siirtotatuointeja. Sara kertoi käyneensä keinumassa. Kukkien istutuksen jälkeen perhe siirtyi katsomaan Motör Circus -esitystä, jossa sirkustaiteilija Eikka Alatalo taiteili huimapäisesti tukemattomilla tikkailla ja teki huimia akrobaattitemppuja. Alatalon mukaan rock ´n´ roll-asenne on sitä, että annetaan tukan heilua ja kitaran soida samalla, kun tehdään voltti taaksepäin.

Jonna Hellberg-Pitkänen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: