Salon Uimarit liikuttaa laajalla kattauksella

Altaan reunalla valmennuspäällikkö Gerd Büttner, kurssivastaava Ada Salokannel ja puheenjohtaja Tuija Kakko.

Vuonna 1929 perustettu salolainen uinti- ja vesiliikunnan erikoisseura Salon Uimarit porskuttaa virkeästi eteenpäin. Seura tarjoaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuuden harrastaa vesiliikuntaa Salon ja Paimion uimahalleissa.

– Olemme kasvattiseura, jonka tarkoituksena on liikuttaa pieniä salolaisia. Yhteistyönä Salon kaupungin kanssa järjestämme 1.–4. -luokkalaisten koulu-uinnit. Meillä on hallussa kokonaisvaltainen salolaisten vesiliikuttaminen taaperoikäisistä alkaen. Paimiossa meillä toimii samoja vesiryhmiä neljänä päivänä viikossa paimiolaisille, jossa halli Solina on saatu takaisin käyttöön remontin jälkeen, avaa toimintaa puheenjohtaja Tuija Kakko.

– Olemme kilpaileva seura, jossa panostetaan valmennukseen. Meillä on palkattuja valmennuksen ammattilaisia. Kilpauinti lähtee Vauhtikiitäjistä päätyen edustusryhmään. Kilpailevien uimareiden määrä on koko ajan noussut. Tämä on nouseva trendi, vaikka lasten määrä kaikkineen on laskenut, kertoo Kakko.
Valmennuspäällikkönä toimii Gerd Büttner.

– Tähän työhön kuuluu paljon suunnittelua ja ohjaamista. Valmennettavista Kiia Metsäkonkola osallistuu kesäkuussa aikuisten pitkän radan EM-kisoihin Serbiassa. Viime kesänä hän oli nuorten EM-kisoissa, syksyllä hän osallistui nuorten MM-kisoihin ja ennen joulua hän kilpaili lyhyen radan aikuisten EM-kisoissa. Kiia on kehittynyt todella hienosti viimeisten vuosien aikana, iloitsee Gerd.

– Uimahyppääjiä on kaksi ryhmää, noin nelisenkymmentä harrastajaa löytyy. Meillä on kilparyhmä, harrasteryhmä ja aikuisten vesihyppyryhmä. Meillä on myös vesipalloilijat. He treenaavat kaksi kertaa viikossa, kova porukka 25–60-vuotiaita naisia ja miehiä, kertovat Gerd ja Tuija.

– Tulevana kesänä järjestämme 7–13-vuotiaille lapsille kaksi kesäleiriä, joihin sisältyy ulkona liikkumista, leikkejä, pelejä, keilausta ja tietenkin uintia sekä ruokailu. Nämä ovat päiväleirejä maanantaista perjantaihin, joissa ohjattua toimintaa on klo 9–16 välisenä aikana. Tämä leiri on spesiaali, koska siinä pääsee uimaan. Leiri järjestetään heti koulujen päätyttyä, jolloin lapsi saa kartutettua uimataitoa kesää ajatellen, kertoo kurssivastaava Ada Salokannel.

– Aikuisten alkeisryhmää on kysytty paljon, sitä ei olla vielä saatu toteutumaan. Meillä on aikuisten harrasteryhmä, jossa minimivaatimus on 25 metrin uimataito. Siellä saa hiottua tekniikkaa, vinkkaa Tuija.
Salon Uimarit kuuluu Olympiakomitean alaiseen Tähtiseuraan lasten osalta.

– Ulkopuoliset auditoijat auditoivat meidän toimintaamme. Toiminnan tulee olla suunnitelmallista ja eettistä. Myös vihreä huominen otetaan huomioon. Auditointi on kolmen vuoden välein. Säännöt, nettisivut ja koko seuran toiminta käydään läpi huolellisesti, kertoo Kakko.

Kesäkuussa järjestetään vuosittainen Rollo-tapahtuma. Tänä vuonna se on Vaasassa.

– Pääsääntöisesti Rolloille meiltä osallistuu Junnuakatemian uimarit, jotka ovat 10–13-vuotiaita. Meiltä on lähdössä 12 uimaria ja kolme valmentajaa viikoksi reissuun. Kilpailuihin on aikarajat, joita lapset alittavat vuoden aikana, kertoo Ada.

– Järjestämme Salossa valtakunnallisia ja alueellisia kilpailuja, viimeksi järjestimme lyhyen radan Masters-uinnit. Tarvitsemme paljon vapaaehtoisia. He ovat osallistuvia ja ammattitaitoisia. Altaan reunalla olevat henkilöt ovat suorittaneet toimitsija- ja tuomarikortteja. Täällä sitoudutaan vahvasti seuraan ja tehdään asioita yhdessä. Vapaaehtoisten merkitys on valtava, päättää puheenjohtaja.

Elina Lisinen-Juntunen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: