MoiRock soi Moisionkoululla torstaina

Moision koulun oppilaiden järjestämän MoiRockin bändiläisistä nuorimmat, seitsemäsluokkalaiset musiikkiluokan oppilaat, poseeraavat kameralle kuvan etualalla istuvan opettajansa Taina Kojon ja rokkitiimiä muun muassa äänitekniikassa avustavan Lari Salakarin kanssa.

Moision yläkoulun musiikkiluokkalaiset konsertoivat torstai-iltana tavalla, joka ei jätä kuulijoita kylmäksi. Kotimaisen, ulkomaisen ja genrerajoja ylittävän biisikattauksen valinneet nuoret ovat harjoitelleet elokuusta asti, ja ovat nyt valmiita näyttämään taitonsa.

Koulun kaikista musiikkiluokkalaisista koostuva, yli 60 oppilaan tiimi on muodostanut kymmenisen bändiä soittajineen ja laulajineen. Nuoret 7.–9.-luokkalaiset esiintyvät päivän aikana kahdesti, ensin omille koulukavereilleen ja koulun henkilökunnalle, sekä myöhemmin illalla yleisölle järjestettävässä konsertissa, johon myydään lippuja sekä ennakkoon että ovelta.

Moision koulun musiikinopettaja ja nuoria konserttiprojektissa ohjaava Taina Kojo kertoo, että MoiRockin taustalla on paitsi oppilaiden esiintymis- ja soittokokemuksen kartuttaminen, myös tavoite tuoda esille sitä, miten Moision koululla soitetaan myös paljon muuta kuin steelpan-pannumusiikkia, josta koulun musiikkiluokka on ollut pitkään erityisen tunnettu.
-Koululaisissa on paljon lahjakkaita nuoria muusikonalkuja. Osa Moision koulun musiikkilinjalla opiskelevista on tullut tänne suoraan musiikkiluokalta alakoulusta, toiset ovat hakeneet sisään pääsykokeiden kautta. Meitä on täällä siten vaihteleva, monitasoinen porukka. Mutta nuoret oppivat nopeasti ja mielellään uutta, hän kuvailee.

Yksi esimerkki hieman kiertotietä musiikkiluokalle ja MoiRockiin päätyneistä nuorista on seitsemäsluokkalainen Robin Kapanen, joka aloitti syksyllä yläkoulunsa medialuokalla. Joulun jälkeen hän kuitenkin päätyi vaihtamaan musiikkiluokalle, kun lahjakkuutensa pääsi musiikintuntien myötä nopeasti esille.
-Minulla ei ole mitään aiempaa kokemusta laulamisesta tai musiikista. Laulan silti Eye of the Tigerin kahdeksasluokkalaisten bändikaverieni kanssa MoiRockissa, reipas nuori muusikko kertoo hymyillen.

Opettaja Taina Kojo sanookin, että nuoret ovat itse olleet oma-aloitteisia konsertin suunnittelussa. Kaikki kappaleet ovat heidän itsensä valitsemia ja niiden genret vaihtelevat klassisesta rockista poppiin ja jazziin. Listoilta löytyy monia tuttuja myös suomalaisilta artisteilta, kuten Haloo Helsingiltä ja Anna Puulta, sekä tuttuja ulkomaisia kasarihittejä, kuten A-Han Take On Me.
-Nuoret laulavat sekä englanniksi että suomeksi. Laidasta laitaan – jokaiselle kuulijalle on varmasti jotakin!

Taina Kojon tukena MoiRockin järjestämisessä on toiminut Lari Salakari, joka huolehtii muun muassa äänitekniikasta ja sen suunnittelusta. Monitoimimies Salakari omaa myös suoria musikaalisia yhteyksiä MoiRockiin, sillä hänen oman bändinsä Ikuisuuden kappaleita löytyy nuorten soittajien ja laulajien listalta, ja koulun musiikkiluokkalaiset esiintyivät jo viime keväänä Ikuisuuden kanssa suuressa yhteiskonsertissa.
-Minä olen itsekin Tainan vanhoja oppilaita monen vuoden takaa, ja tässä taas ollaan, Salakari naurahtaa.

Nuorilta itseltään kysyttäessä he kertovat konserttiin valmistautumisen tuoneen mukanaan paljon uuden oppimista. Haastattelussa on paikalla koulun seitsemäsluokkalaisia, joiden yläkoulu on muutenkin vasta aluillaan, mutta he sanovat ryhmähengen muodostuneen silti hyvin jo tässä ajassa.
-Jokainen on saanut valikoida, mitä bändissä haluaa tehdä. Oman mielenkiinnon ja sen mukaan, mitä soitinta esimerkiksi jo harrastaa tai mitä haluaisi oppia soittamaan, kertoo Lina Kukko.

Muut nuoret ovat samaa mieltä.

MoiRockin käytännönjärjestelyjen takana on tuttuun tapaan myös Salon Musiikkiluokkien Tukiyhdistys ry, joka auttaa sekä tapahtuman mainonnassa että lipunmyynnissä. MoiRock on kokoillan konsertin mittainen, ja siihen kuuluu väliaika erikseen ostettavan kahvitarjoilun kera. Tuotot tästä menevät 8 B-luokan retkikassaan ja nuoret itse huolehtivat yleisön kestitsemisestä.

MoiRock -bändikonsertti Moision koulussa torstaina 25.1. klo 18. Liput konserttiin 12€/6€ ovat saatavilla ennakkoon www.lippuautomaatti.fi/samu. Lippuja myydään myös ovelta, ja maksutapana käy niin käteinen, MobilePay kuin korttimaksu.

Melissa Koponen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: