Virve Kosonen elää luovaa arkea

Virve Kosonen on tehnyt kädessään olevan valokuvakirjan sekä kuvassa olevan lampunvarjostimen.

Somerolainen Virve Kosonen on ollut lapsesta saakka käsillä tekijä. Hän on vaalinut vanhemmiltaan ja isovanhemmiltaan opittuja taitoja arjessaan.

Virve nauttii yksityiskohdista. Yksi hänen mielenkiinnon kohteistaan on pisara.
-Valokuvaan pisaroita. Niissä kiehtoo hetkellisyys. Ne muuttuvat koko ajan. Pisarat vievät minut mennessään, niiden seuraaminen on mielenkiintoista. Olen miettinyt miten ne pysyvät aivan vierekkäin koskettaen toisiaan, hajoamatta. Pisarat ovat läpinäkyviä, peilaavia, vahvoja ja herkkiä, kauniita, kaikkea samaan aikaan.
-Aamukasteen pisarat saavat minut konttaamaan ruohikossa, hän naurahtaa ja kertoo haaveilevansa pisara-aiheisen valokuvanäyttelyn toteuttamisesta.

Valokuvatessaan Kosonen peilaa luontoa ihmisyyteen ja omaan elämäänsä.
-Luonto inspiroi minua ja saatan kirjoittaa kokemastani runon tai ajatuksen, jotka yhdistän ottamiini valokuviin. Valokuvaan paljon ja haaveissani on julkaista oma valokuva-/runokirja.

Virve on tehnyt yksittäisiä valokuvakirjoja. Niissä yhdistyvät hänen rakkautensa luontoon, yksityiskohtien kuvaaminen sekä ajatelmat elämästä.
-Menen metsään ja viihdyn siellä kauan. Kannonnokassa laitan asiat järjestykseen. Luonto puhuttelee ja on hienoa kuvata samaa paikkaa eri hetkinä, eri vuodenaikoina. Ympärillä olevat pienet asiat muuttuvat koko ajan. Kaikki ihmeellinen on jalkojen juuressa, ihan lähellä.

Virven elämä muuttui aviomiehen kuoleman jälkeen. Kuolema pysähdytti ja kirkasti arvot.
-Tartun hetkeen ja olen aina valmis kaikkeen. Imurointi voi odottaa huomiseen, ihmiset eivät. Ihmisten merkitys on minulle tärkeä.

Hänen mielestään arkea tulee kunnioittaa sekä elää koko ajan eteenpäin.
-Pitää nähdä ympärille ja lähelle, ei kannata tavoitella kuuta taivaalta. Asiat ovat nyt ja tässä. Virven mukaan taiteellisuus kasvaa, kun sen pariin uppoutuu.
-Olen innokas kokeilemaan kaikkea kädentaitotöihin liittyvää. Maalaan, ompelen, veistelen, verhoilen, teen hattuja, teen uusiotuotteita kierrätystavaroista, teen miniatyyritaidetta ja paljon muuta.

Virve jakaa arkeaan Facebookissa.
-Olen saanut palautetta ihmisiltä, jotka ovat päivitysteni myötä oppineet pysähtymään luonnon ihmeiden edessä.

Virven intohimona ovat myös ruusut, sydämet ja lumikiteet.
-Bongailen sydämiä vaikkapa kivistä, puun lehdistä ja siemenkodista, sydämellisyys puhuttelee. Muun muassa pisarainnostukseni alkoi, kun vahingossa kuvasin pisaran, jonka sisällä olikin valkoinen sydän. Ruusussa taas ruusun kerroksellisuus viehättää minua. Peilaan sitä elämän kerroksellisuuteen ja siihen että jokainen terälehti tukee toinen toistaan pitäen ruusun kasassa.
-Nautin arjessani kiireettömyydestä ja hetkistä. Elän arvojeni mukaista elämää.

Hän on pohtinut, kuinka paljon erilaisia lumihiutaleita tarvitaan, jotta saadaan hanki.
-Ihan niin kuin elämässä, jokainen on omanlaisensa, kukaan ei toista parempi, tarvitsemme toinen toisiamme.

Kosonen haluaa elää taidepainotteista, ratkaisukeskeistä ja monipuolista elämää, ihan tavallista arkea.
-Pitää osata luopua vanhasta sekä ottaa vastaan uusia juttuja. Nautin siitä, kun saan elää omalla tavallani ja toteuttaa itseäni läheiset lähelläni.

Elina Lisinen-Juntunen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: