Muistiviikkoa vietetään Salossa ja Somerolla

Marika Lindholm ja Kirsi-Marja Kaarlela toivottavat uudet jäsenet ja kannatusjäsenet tervetulleiksi Salon Muistiyhdistyksen toimintaan.

Viikon teemana ”Muistiasia on kaikkien asia”

Salonjokilaakso

Valtakunnallista Muistiviikkoa vietetään Suomessa ensi viikolla teemalla ”Muistiasia on kaikkien asia”.

Salon Muistiyhdistyksen muistiohjaaja Marika Lindholm sanoo, että viikon aikana korostetaan vapaaehtoisten tärkeää roolia muistisairaiden ja läheisten tukemisessa.

Muistiyhdistyksissä ympäri Suomen toimii yhteensä 1 400 muistivapaaehtoista monenlaisissa tehtävissä. Salon yhdistyksen jäsenmäärä on noin 350, määrä vaihtelee hiukan vuosittain.
-Meillä toimii runsaasti vapaaehtoisia vetäjiä erilaisissa ryhmissä kuten kuntosalilla, muistitehtäväryhmissä sekä erilaisissa vertaistukiryhmissä. Tärkeitä ovat myös vapaaehtoiset, jotka vastaavat kahvituksesta sekä vapaaehtoiset, jotka ovat apuna aina tarpeen tullen. Vapaaehtoiset ovat meille tärkeä voimavara.

Suomessa on lähes 200 000 muistisairasta ihmistä ja sairastuneiden määrä kasvaa koko ajan. Muistiviikon teemalla muistutetaan, että jokainen voi omalta osaltaan tukea sairastuneita ja läheisiä esimerkiksi vapaaehtoisena tai muistiyhdistyksen jäsenenä.
-Myös uudet muistivapaaehtoiset ovat aina tervetulleita mukaan toimintaan, toiminnanjohtaja Kirsi-Marja Kaarlela sanoo.

Salon Muistiyhdistys järjestää sairastuneille ja läheisille paljon erilaista toimintaa. Myös ennaltaehkäisevää toimintaa on tarjolla. Vertaistuessa on suuri voima ja vertaistukiryhmiä löytyy useita. Tapaamisia on sairastuneille, läheisille sekä pariskunnille.
-Meillä on erilaisia muistitehtäväryhmiä sekä kaikille avoimia Muistikahviloita Somerolla, Kiskossa, Halikossa ja Salon keskustassa.

Tiistaina yhdistyksen avointen ovien vieraat olivat kiinnostuneita omasta ja läheisen muistin voinnista. Muisti on niin henkilökohtainen asia, että ensimmäiseksi asiaa ei monikaan halua pohtia omalla nimellään lehtien palstoilla.
-Pidämme täällä muistikahvilaa joka toinen torstai, Lindholm ja Kaarlela kertoivat vieraille ja toivottivat samalla tervetulleeksi tutustumaan.

Salon Muistiyhdistyksen päivätoiminnan aktiivit ovat maalanneet ja kirjoittaneet jo useamman vuoden ajan kerättyihin kiviin ihastusta herättäviä mietelauseita.
-Niitä ovat kertoneet asiakkaamme, mutta osa on otettu kirjoista.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: