Kesärauhaa juhlittiin Turunlinnanpuiston helteisessä säässä

Käärijä keräsi yleisön Peace-lavan läheisyyteen.

Yli 22 000 kävijää kolmena päivänä kerännyt Kesärauha-festivaali teki tänä vuonna yleisöennätyksensä. Musiikkia kuultiin neljällä eri lavalla, ja ensimmäistä kertaa tänä vuonna osa esityksistä oli mahdollista katsoa myös Yle Areenasta. Helteinen sää helli festivaalikävijöitä koko viikonlopun ajan, vaikka auringon porottaessa linnanpuistoon ilma olikin välillä pölystä sakea ja varjopaikat kovin haluttuja. Kesärauhan tyyliin kuuluu rento oleskelu ja istumapaikkoja olikin tehty esimerkiksi trukkilavoja ja vanhoja autonrenkaita hyödyntäen ympäri aluetta.

Salosta kotoisin oleva Niko Helminen ja ystävänsä Pekka Koski olivat perjantaina festivaalitunnelmissa. Saman työpaikan lisäksi ystäviä yhdistää myös se, että he ovat molemmat pelanneet Salon Vilppaassa jalkapalloa. Nikolle Kesärauha oli uusi kokemus, Pekka oli ollut paikalla jo edellisenäkin vuonna. Pekka oli jo ehtinyt seuraamaan Ismo Alangon keikkaa ja oli parhaillaan menossa Nikon kanssa Teksti-TV 666:n keikalle. Sunnuntain esiintyjistä Pekkaa kiinnosti 22 Pistepirkko. Nikoa puolestaan kiinnosti eniten sunnuntain The Soundsin keikka.

Pekka Koski ja Niko Helminen kiittelivät festivaalin miljöötä ja tunnelmaa.

– Enimmäkseen tänne tultiin festivaalitunnelman takia, molemmat toteavat.

– Onhan tämä todella hieno miljöö, Pekka lisää.

Hieno miljöö ei jäänyt artisteiltakaan huomioimatta, esimerkiksi Ismo Alanko mainitsi kesken oman keikkansa lavalta aukeavasta hienosta näkymästä Turun linnaa kohti. Perjantain artisteista yksi kiinnostavimpia oli pienellä Radio Helsinki -lavalla esiintynyt Cleaning Women, jotka esiintyvät myös Salossa heinäkuun alkupuolella. Yhtyeen instrumentit ovat kokonaan itse tehtyjä ja varsin mielikuvituksellisia, joista syntyy myös omanlaisensa soundi. Lauantain suosituin esiintyjä lienee ollut Euroviisuista megasuosioon ponnahtanut Käärijä, joka esitti ensimmäisen festivaalikeikkansa ikinä Kesärauhassa. Käärijän yhdistelmä musiikkia ja lähes stand-up komiikkaa muistuttavia välispiikkejä upposi yleisöön ja keikan lopussa esitetty Cha Cha Cha sai yleisön suorastaan juoksemaan paikalle. Muutoin lauantai oli erityisesti vahvojen naisartistien päivä. Muun muassa Yona, Anna Puu ja norjalainen Aurora saivat yleisön tunnelmoimaan mukanaan.

Festivaaleihin kuuluu olennaisesti myös festivaalipukeutuminen. Lauantaita linnanpuistossa viettivät Jasmine, Nina, Emma, Heidi ja Jenni, joiden festariasuun kuuluivat upeat kukkaseppeleet.

Kukkaseppeleet kuuluvat näiden naisten festivaalieleganssiin.

– Tulimme erityisesti tapaamaan kavereita ja yleisfiiliksen takia, naiset kertovat.

– Kukkaseppeleet ovat meidän juttu, meillä on ollut nämä joka vuosi Kesärauhassa, Emma jatkaa.

Lauantai oli loppuunmyyty, ja se näkyi jonoina esimerkiksi ruoka-alueella. Ainoa kuultu kritiikki kohdistuikin ruokajonoihin ja myös ruuan hintaan. Muutoin Kesärauha sujui nimensä mukaisesti rauhallisesti. Festivaaleilla on käytössä turvallisen tilan -periaate, jossa kaikenlaista syrjintään tai häirintään on nollatoleranssi. Tunnelma olikin koko festivaalien ajan hyvä, ihmiset olivat pitämässä hauskaa, eikä järjestyshäiriöitä näkynyt.

Virve Repo
Kuvat: Päivi Honkanen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: