Muurlan piparkakkuinen joulumaailma syntyi riiheen

Muurlassa Kankaren riihellä on ihasteltavissa piparkakkuinen joulumaailma.

Muurlan Kotiseutuyhdistys järjestää tänäkin vuonna kylälle oman jouluisen ”maailman”.

Ohikulkijoiden ihasteltavaksi rakentunut joulukalenterin luukku syntyi tänä vuonna Muurlan koulun 4.- ja 6. luokkalaisten toimesta.

Opettaja Karoliina Erkintalo lupaa, että Kankaren riihellä riittää katsottavaa ja kuunneltavaa.

– Nelosluokkalaiset olivat innostuneita saamastaan mahdollisuudesta. Parin viikon aikana työstimme näyttelyn osia ja rakensimme näyttelyn.

Ikkuna piparkakkuiseen joulumaailmaan avautui sunnuntaina.

– Päätimme yhdessä kotiseutuyhdistyksen kanssa ottaa teemaksi ”makean joulukuun”. Teimme erilaisia piparkakkutaloja kartongista, pahvista ja kankaasta.

Riiheen on taiottu jouluinen valaistus ja koulun kuudesluokkalaiset ovat ideoineet riihen äänimaailman kirjoittamalla tarinoita, joita voi musiikin lomassa kuunnella riihen ovella. Nähtävillä on jättikokoinen ”piparkakkutalo” samoin kuin maitotölkin kokoiset ja vieläkin pienemmät ”piparitalot”, joita on ripustettu joulukuusen oksille.

Riihestä löytyy myös isoja ”pehmopipareita” – joku uunissa liian tummaksi palanutkin. Tonttumuori leipoo kiireellä uusia pipareita.

Muurlan Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Hanna-Maija Saarimaa kertoo, että riihen ovi on auki joka päivä 22. joulukuuta saakka klo 12-20.

– Pyynnöstä voimme avata oven aikaisemminkin ja myös joulun jälkeisellä viikolla.

Muurlan MLL on laatinut kylään Joulupolku-kartan, jossa on 10. joulukuuta alkaen Tapaninpäivään asti erilaisia tutustumiskohteita pitkin Muurlaa. Riihi on yksi reitillä oleva kohde.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: