Muurlassa joogataan vadelmanpunaisten seinien suojissa

Annukka Ruska järjestää joogakursseja Villa Vadelmaksi nimetyssä kodissaan.

Laura Leivo

Muurlan Villa Vadelmassa perjantaiaamu alkaa aikaisin. Aamukuuden aurinkoa tulvivaan saliin kokoontuu kymmenestä viiteentoista joogan ystävää harjoittelemaan omatoimisesti astangajoogaa. Tunnista kahteen kestävän aamumysoren jälkeen jaetaan tunnelmia yhteisen aamupalan äärellä.
-Astangassa on hyvin sotilaallinen järjestys, jossa liikkeitä tehdään. Sarja on aina sama aurinkotervehdyksineen ja seisoma- ja istuma-asanoineen, Villa Vadelman emäntä Annukka Ruska kertoo.

Annukan mukaan jooga on liikuntamuotona hyvin monipuolinen.
-Jooga kattaa lähes kaikki terveysliikunnan suositukset. Se lämmittää lihakset ja kehon, nostaa sykettä, vahvistaa lihaksia ja lisää kehon liikkuvuutta. Tärkeää on myös mielen keskittäminen hetkeen ja liikkeisiin, joten harjoitus tuo toivottavasti fyysisen hyvän olon lisäksi myös sisäistä rauhaa ja positiivisia kehokokemuksia, kymmenisen vuotta joogannut Annukka miettii.

Joogaoppinsa Annukka on kerännyt niin kotimaisesta joogakoulusta kuin avioparin yhteisiltä Intian ja Balin matkoilta. Kilpaurheilutaustainen Annukka kokee kehonsa olevan nyt voimakkaampi ja paremmassa kunnossa kuin nuoruuden kestävyysjuoksuaikoina.
-Olen pystynyt korjaamaan joogalla joitain juoksun tuomia virheasentoja ja jäykkyyksiä, mutta toki juoksen edelleen mielelläni. En ole luonnostani liikkuva, joten jokainen asento ja venytys on sentti sentiltä harjoiteltu. Kaikki voivat oppia joogaa harjoittelemalla ja päästä asentoihin, joihin kunkin oma keho antaa myöden, Annukka miettii.

Villa Vadelman valoisassa joogahuoneessa on moni paikkakuntalainenkin saanut ensikosketuksensa lajiin.
-Alkeiskurssi oli suosittu ja sille osallistui moni ensikertalainen ikähaitarin ollessa 15-75 vuotta. Lähes kaikki hyvin eri lähtökohdista olleet osallistujat jatkoivat joogan parissa jossain muodossa, Annukka iloitsee.

Annukka asuu Muurlan vanhaa koulua perheensä kanssa. Tammikuussa todenteolla alkaneet joogatunnit tahdittavat lapsiperheen arkea kauniissa puutalossa.
-Rakennus on vuodelta 1889 ja kouluna tämä toimi viimeksi vuonna 1975. Talo on toiminut muuan muassa taiteilija Kauko Mäkisen ateljeena ja nyt kotinamme kahden vuoden ajan, kolmen alle kouluikäisen lapsen äiti kertoo.

Ravitsemusterapeutin päivätöitä Annukka tekee Helsingissä, ja puoliso käy töissä samalla suunnalla työmatkojen venyessä noin tuntiin.
-Asuimme vuosia pääkaupunkiseudulla, joten tuntui mukavalle palata kotiseudulle Saloon, Annukka kertoo.

Annukka suosii vegaanista kasvisruokaa, mutta on hyvin salliva ruokavalioiden suhteen.
-Tärkeintä on nauttia ravinnosta, niin että ruokailusta tulee hyvä olo. Itse syön mahdollisimman eettistä ruokaa, joka on tuotettu lähellä. Omalta ja äidin pihalta löytyy paljon terveellisiä kasviksia ja yrttejä hyödynnettäväksi, mutta myös herkuttelu on tärkeää. Joogakurssien brunsseilla tarjoan mielelläni meheviä sämpylöitä ja makeita kakkuja, eli kaikkea hyvää kohtuudella, Annukka pohtii.

Annukka on pitänyt kesän ajan joogatunteja Villan Vadelman lisäksi Kruusilan Villa Topulissa ja nyt syksyn tullen lisätunnit siirtyvät Salon keskustaan Hyvinvointikeitaalle.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: