Näkkärissä salolaisosaamista usean sukupolven voimin

Kulttuuritila Näkkärissä tarjoillaan perjantaina salolaisvoimin mielenkiintoinen konsertti.

”Ystävyydelle” -konsertti hemmottelee kuulijaa kansanmusiikilla sekä rakastetuilla klassisilla sävelillä Montin Cárdáksesta aina Schumannin romansseihin.

Halikon Musiikkiyhdistyksen järjestämässä tilaisuudessa lyödään salolaisosaamista yhteen useamman sukupolven voimin.

Esiintymässä ovat Anni Varonen (oboe), sellistit Anna-Maaria ja Olli Varonen sekä pianisti Henni Isojunno.

Yhdistys kertoo tiedotteessa, että konsertissa kuullaan oboen ja pianon duettoja, taiturisäveliä sellolla ja pianolla sekä selloduon esityksiä. Myös sooloesityksiä on luvassa pianon, oboen ja sellon sävelin.

1600-luvulla syntyneitä säveltäjiä edustavat G.F. Händel ja F. Francoeur.
-Wieniläisklassisen ystäville on tarjolla Mozartin sonaatti ja romantiikan nälkäisille runsaasti Robert Schumannin teoksia. Uudempana tuotantona kuullaan kutkuttavan jännittäviä pikkukappaleita Britteniltä ja Hindemithiltä.

Yleisön suuren suosion saaneista teoksista voi vielä mainita Montin Csárdáksen sekä Anna-Maarian sovittaman sikermän suomalaisista kansanlauluista, jota selloduo on esittänyt vuodesta 2017 alkaen.
-Konsertin nuorin esiintyjä on 16-vuotias oboisti Anni Varonen. Syksystä 2020 alkaen Anni on opiskellut Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla Sanna Niemikunnaksen johdolla.

Akatemian opintojen myötä Annilla on ollut mahdollisuus esiintyä muun muassa Helsingin Musiikkitalossa sekä legendaarisessa Akatemian R-talon konserttisalissa. Anni on konsertoinut eri puolilla maatamme myös isänsä kanssa sello-oboe -duona. Kotimaan lisäksi Anni on esiintynyt Tukholmassa 2018, jolloin häntä haastateltiin myös Ruotsin Yleisradioon.

Selloduona tunnetut Anna-Maaria ja Olli Varoen esittävät räiskyviä säveliä duona, mutta sellot soivat muutoinkin. Luvassa on esimerkiksi Aulis Sallisen sooloteos sellolle sekä Robert Schumannin Fantasiestücke sellolle ja pianolle.

Pianistina kuullaan Henni Isojunnoa, joka valmistui 2014 musiikin maisteriksi ja on sittemmin konsertoinut niin kotimaassa kuin Keski-Euroopassa. Salossa hänet tunnetaan Halikon musiikkiyhdistyksen toiminnanjohtajana ja pianonsoiton opettajana.

Konsertin järjestää Halikon musiikkiyhdistys yhdessä Moision koulun 9A -medialuokan kanssa.

Konsertin tuotto käytetään kokonaisuudessaan Halikon musiikkiyhdistyksen ja Salon musiikkiopiston jousiorkesterin yhteiseen ulkomaiseen esiintymismatkaan sekä 9A-medialuokan opintomatkaan Italiaan.

Pekka Laakso Näkkärissä

Harmonikan taitaja Pekka Laakso konsertoi sunnuntaina klo 15 kulttuuritila Näkkärissä.
Pienet kukkivat kummut -konsertin ohjelmistossa on klassikkosävelmiä laulettuna ja soitettuna.

Vuosikymmenten takaisia suosikkisäveliä ovat muun muassa Näky nuotiolla, Meripojan preivi, Kirje sieltä jostakin ja tietenkin konsertin nimikkoteos Pienet kukkivat kummut.

Konsertissa on mahdollisuus kuulla myös harmonikkanumeroita Talvimyrskyjä, Kaukomaita kohti ja Tosca-valssi perinteisellä tyylillä soitettuna.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: