Salon Teatterin Tippukivitapaus ensi-iltaan

Salon Teatterin Tippukivitapauksessa on monia mielenkiintoisia hahmoja.

Salon Teatteri tuo perjantaina ensi-iltaan koko perheen musikaalin Tippukivitapaus.
Luvassa on teatterin tiedotteen mukaan mielikuvituksen täydeltä sanailottelua, korviin tarttuvaa musiikkia ja hykerryttäviä hahmoja.

Alun perin Tippukivitapausta valmisteltiin jo vuonna 2020, mutta vain viikkoa ennen ensi-iltaa pandemia sulki käytännössä koko Suomen. Esityskausi siirrettiin kevääseen 2021, josta ensi-ilta jouduttiin siirtämään lopulta vuoteen 2022 samasta syystä.

”Lennokkaassa tarinassa Pikku Kakkosen Yökyöpelit-sarjasta tuttu Mahtimummeli Päätäi Väätäinen saa ensimmäisen agenttitehtävänsä Agenttinero Narulta. Papupurkista seikkailemaan lähtenyt rohkea pikkupapu Seija Soija ja hänen uusi ystävänsä ujo Hujoppi yrittävät löytää maailman parhaan piilopaikan”.
Matkallaan heitä seuraa lentämään opetteleva Tukaani. Yhdessä he tapaavat hykerryttäviä hahmoja ja otuksia matkaten muun muasssa yhdeksän tähden luksuspuksus Hiippailuhotellin kautta maan uumeniin tippukiviluoliin.
Tippukivitapaus on Laura Ruohosen samannimiseen runoteokseen ja Anna-Mari Kähärän musiikkiin perustuva koko perheen musikaali. Teos palkittiin vuoden 2017 parhaana näytelmätekstinä ja teoksen musiikki vuoden 2018 lastenlevynä.

”Tippukivitapaus riemastuttaa, mutta pitää sisällään myös tärkeitä ajankohtaisia teemoja: se on kertomus nähdyksi ja hyväksytyksi tulemisen tärkeydestä”.
Esityksen ohjaa Johanna Parkkinen, koreografian on tehnyt Marko Carlsson.
-Tämä on ollut harvinainen produktio sen pituuden takia. Tippukivitapauksen koko työryhmästä on hioutunut tärkeä porukka, jonka kanssa on saanut jakaa kaksi ja puoli vuotta yhteistä matkaa. Siihen on mahtunut paljon. Uskon, että tämä antoisa prosessi näkyy myös lopputuloksessa, ohjaaja Johanna Parkkinen sanoo.

Matkan varrella on tehty useita näyttelijävaihdoksia. Seija Soijana nähdään nyt Nella Lavinen, joka sai roolin Esteri Seppälältä. Hujopin roolin tekee Niilo Rautpalo, joka on kolmas Hujoppi Salon Teatterin versiossa. Edeltäjät olivat Kasper Korpela 2020 ja Eli Auranen 2021.

Työryhmä on pysynyt samana ja on uskonut Tippukivitapauksen ilosanomaan alusta asti.
-Aihe on tärkeä tässä maailman tilanteessa, jossa syrjäytyminen ja yksinäisyys kasvavat, vaikka tarvitsisimme toisiamme enemmän kuin koskaan. Isoja ja vaikeita asioita ei voi ratkaista yksin. Tarvitsemme kaikkien apua, jokaisen omalla tyylillä.

Musiikin toteutuksesta ja laulujen harjoituksesta vastaa Jouni Lehtonen, lavastussuunnittelu ja rakennus on Pirita Lindénin käsialaa.
Lavastuksen rakennuksesta vastaa Harri Mölsä, puvustus, kampaus- ja maskeeraussuunnitelusta Taija Jokilehto ja valosuunnittelusta Timo A. Aalto.

Esitysteknikoina toimivat Esteri Mäkinen ja Arska Halme.

Rooleissa nähdään Nella Lavinen, Niilo Rautpalo, Saga Saarinen, Elina Koskinen, Aki Nuutinen, Sanni Suvila-Nuutinen, Esa Lehtinen, Maisa Pitkänen, Selina Pietilä, Amelie Lindholm, Junius Jokilehto, Helmi Oja, Verner Lindén ja Maija Härkönen

Näytelmää suositellaan yli 4-vuotiaille. Yläikärajaa ei ole, sillä esitys viihdyttää tekijöiden mukaan niin nirsompaakin ipanaa kuin mahtavinta mummelia.

Salonjokilaakso

Salon Teatterin Tippukivitapausta valmisteltiin jo vuonna 2020, mutta vain viikkoa ennen ensi-iltaa pandemia sulki käytännössä koko Suomen. Esityskausi siirrettiin kevääseen 2021, josta ensi-ilta jouduttiin siirtämään lopulta vuoteen 2022 samasta syystä. Perjantaina koko perheen musikaali saa viimein ensi-iltansa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: