Nikkanen ja Lundén kuorma-autolla eduskuntaan

Juho Niinistö (vas.) ja Matti Fontell (oik.) kyyditsivät Lundénin ja Nikkasen kuorma-autolla eduskuntaan.

Salolaiset kansanedustajat Saku Nikkanen ja Mikko Lundén pääsivät tiistaiaamuna kuorma-auton kyydissä töihin eduskuntaan.

Salon seudun ammattiautoilijat järjestivät perinteisen kuljetuksen sopivasti Yrittäjän päivänä; tempaus on osa Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry joka neljäs vuosi tekemää tapahtumaa.

Salon seudun ammattiautoilijoiden puheenjohtaja Pasi Oranta kertoo, että kummiyrittäjät Juho Niinistö ja Matti Fontell juttelevat matkan aikana Nikkasen ja Lundénin kanssa ajankohtaisista asioista.
-Tiestön kunto ja polttoaineen hinta nousivat ainakin esille, Oranta naurahtaa.

Hänen mukaansa korkeasta kuorma-autosta huomaa erittäin hyvin tiestön heikon kunnon ja talvikunnossapidon riittämättömyyden.
-Ilman kuorma-autojen liikkumista leipä loppuu pöydästä ja moni asia pysähtyy, Oranta muistuttaa.

Salon seudun ammattiautoilijoissa on noin 70 jäsentä ja yhdistys toimii paikallisesti jäsenistön edunvalvojana ja yhteisenä keskusteluforumina. Paikallisten kansanedustajien tapaamisella halutaan viestittää alan haasteista lainsäätäjälle.
-Tiestön kunto ja kunnossapito on meille myös työturvallisuuskysymys, Oranta sanoo.

SKALin puheenjohtaja Jani Ylälehto kuvaa tiedotteessa kansanedustajien kuljetuksia arvostetuksi perinteeksi, joka kertoo kuinka tärkeää kuljetusyrittäjille on käydä vuoropuhelua päättäjien kanssa puolueeseen katsomatta.
-Kuljetusten aikana on tilaisuus keskustella rauhassa kuljetus- ja logistiikkatoimialan tilanteesta ja yrittämisestä toimialalla. Samalla kuljetusyrittäjä tutustuu kansanedustajan näkökulmaan ja voi saada perehdytystä poliittiseen päätöksentekoprosessiin.

Kuljetukset ovat jäsenyrityksille merkittävä symboliarvoltaan huomattava ponnistus.

SKALin toimitusjohtaja Anssi Kujala sanoo, että kansanedustajan ja kummiyrittäjän hyvän keskusteluyhteyden syntyminen heti vaalikauden alussa on tärkeää.
-Logistiikka on keskeinen toimiala, johon on kohdistunut suuria haasteita, kuten energiakriisi ja päästövähennyspaineet. Toimivaa vuoropuhelua tarvitaan, Kujala sanoo.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: