Lauantaina vietetään Lähiruokapäivää

Lähiruokakioski Pikantti on avoinna lauantaina tapahtumapäivänä.

Tämän viikon lauantaina järjestettävässä Lähiruokapäivässä on mukana lähes 300 tapahtumajärjestäjää ympäri Suomen.

Salosta mukana on useampi maatila ja esimerkiksi Teijon Masuunin perinteinen Sadonkorjuutori on osa Lähiruokapäivän ohjelmaa.
-Neljättä kertaa järjestettävä Sadonkorjuutori pidetään klo 11-15 Masuunin sisäpihalla sekä alakerran sisätiloissa. Myynnissä on satokauden tuotteita sekä monenlaisia lähiruoka- ja käsityötuotteita suoraan tekijöiltä, järjestäjät kertovat.

Kotiin viemisiksi löytyy hunajaa, valkosipulia, tuoretta savukalaa, koristekurpitsoja, syksyisiä kukkasidontatöitä, kuivakukkakimppuja ja -kransseja, huopatossuja, villasukkia, huovutettuja vaatteita ja asusteita, taide- ja käyttökeramiikkaa, linnunpönttöjä ja muun muassa keppihevosia,

Julie´s Kitchenin sisäpihan pop up -ravintolassa tarjoillaan filippiiniläistä ruokaa ja Masuunin kahvilassa monenlaisia syksyisiä makuja.

Masuunin kahvila, näyttelyt ja puodit ovat avoinna koko tapahtuman ajan, syyskauden taidenäyttelyt avautuvat viidessä eri näyttelytilassa:

Lähiruokapäivässä on mukana myös Kruusilassa Hirsijärven rannalla sijaitseva Sammalon tila, johon pääsee tutustumaan klo 13-16 välisenä aikana.
-Tervetuloa rapsuttelemaan vasikoita ja ottamaan kuvia komeasta laiduntavasta hereford karjasta. Tilapuodista saa maistiaisia ja voi ostaa kotiin vietävää.

Mukaan kannattaa varata kylmälaukku, jos haluaa kotona grillata herkullisia hampurilaisia Sammalon maalaisreseptin mukaisesti

Lepolan ja Meritalon yhteinen tilapuoti Lepola Shop on avoinna lauantaina; samoin Katiskanmäen Lähiruokakioski Pikantti ja Leipyölin tila, jossa on myynnissä ylämaankarjan lihaa sekä tuoretta leipää.

Finbyssä sijaitseva Terra Vinealis, Verkstrand toivottaa niin ikään vieraat tervetulleiksi.

Salonjokilaakso

Lähiruokapäivänä on mahdollisuus päästä vierailemaan tiloilla ja näkemään myös tilojen eläimiä.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: