Norlan El Misionario ihastutti Halikon Marian koulussa

Marian koulun liikuntasali täyttyi ääriään myöten kun koulun kaikki 340 oppilasta opettajineen saapuivat kuuntelemaan Uuden Musiikin Kilpailussa jatkoon päässyttä, alkujaan Kuubasta kotoisin olevaa Norlan El Misinariota.

Norlan El Misinario esiintyi vauhdikkaasti ja säteili lavakarismaa latinorytmien pauhatessa.
Norlan El Misinario esiintyi vauhdikkaasti ja säteili lavakarismaa latinorytmien pauhatessa.

Esiintymisen avulla Norlan tuo kouluille maistiaisen espanjankielisestä musiikista. Hän haluaa tuoda samalla monikulttuurista kasvatusta esille.
– Lapset ovat lähellä sydäntäni, se on yksi syy miksi olen myös Lastenklinikoiden kummi. Lapset ovat mahtava yleisö ja elävät hienosti mukana esityksissä. Espanjaa kuulee harvemmin radiosta tai muualla joten tällä tavalla he saavat mukavan kokemuksen, miltä laulut kuulostavat vähän toisenlaisella kielellä, Norlan kertoo.
Norlanin lauluja säesti Norsunluurannikolta kotoisin oleva, nyt jo yli 20 vuotta Suomessa asunut DJ Amara Diamond.
Latinorytmit olivat vauhdikkaita ja esiintyjän lavakarisma hurmasi pienet katsojansa. Lattialta noustiin seisomaan ja käsiä heilutettiin rytmikkäiden kappaleiden tahdissa.
Osana monikulttuurista kasvatusta lapset pääsivät myös hieman opettelemaan espanjaa kun Norlan managerinsa Satu Leygonierin kanssa opettivat sanomaan päivää ja muutaman muun lauseen. Koko sali kaikui kun lapset innokkaasti huusivat sí!
Kaiken kaikkiaan lapset saivat nauttia kolmesta erilaisesta latinokappaleesta, joista yksi oli myös UMK -karsinnassa kuultu No voy a llorar por ti mikä kuullaan myös tulevana lauantaina televisioitavassa UMK -finaalissa. Lapset nauttivat kaikista kappaleista ja moni nosti kätensä kun kysyttiin tiesikö joku ennakkoon UMK -kilpailusta tai esitettävästä kappaleesta. Konsertti oli lapsille mukava yllätys, sillä ennen aamua ei kukaan vielä tiennyt että pääsisivät kuuntelemaan tavallisten oppituntien sijaan latinorytmejä Norlan El Misinarion esittämään.
– Tosi kiva yllätys! Ei olla ennen kuultu lauluja espanjaksi, mutta tosi kivalta ja reippaalta kuulosti! Ja esiintyjä oli tosi hauska, Marian koulun kolmannen luokan oppilaat kertovat innostuneina konsertin jälkeen.
Innostusta aiheutti myös se, että jokainen salissa olija sai vuorollaan noutaa esiintyjältä kortin nimikirjoituksella varustettuna.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: