Nukketeatteria ja työpajoja Kirakan harmaassa kylässä

Kirakan harmaassa kylässä on järjestetty monenlaisia tapahtumia Kirakan myllyn tukemiseksi.

Kirakan kylässä Perniössä jatketaan kulttuurin parissa myös Kirakan kesäteatterin kauden päätyttyä. Tulevana sunnuntaina vuorossa on nukketeatteria sekä kaksi erilaista työpajaa.

Nukketeatteritaiteilija Timo Väntsin ja muusikko Kari Mäkirannan nukketeatteriesitys Viisas Matti ja muita juttuja viihdyttää kaikenikäisiä kello 14 alkaen. Väntsin omilla sivuillaan esityksen kerrotaan sisältävän suomalaisia kansansatuja suurella sydämellä esitettynä. ”Hieman absurdien ja hölmöjen tarinoiden punaisena lankana on loputon optimismi ja mahtailijoiden höynäyttäminen. Musiikin siivittämänä käsinukkehahmot kuten Viisas Matti, Hauki ja Kiiski, Ampiainen Pampiainen sekä Tonttu saavat oman tähtihetkensä näyttämöllä”, sivuilla kerrotaan.

Nukketeatteritaiteilija Timo Väntsi on arvostettu ja moneen kertaan palkittu taiteen moniosaaja. Käsikirjoittaja, ohjaaja, nukenrakentaja ja nukettaja on toiminut läänintaiteilijana ja on keskeinen nukketeatteritaiteen vaikuttaja Suomessa. Väntsin teoksista Kirakassa on nähty Erittäin hyvä ystäväni paroni von Munchausen ja Kysymyksiä Karjalasta.

Muusikko Kari Mäkiranta on varsinkin teatterimuusikko, joka toimii lukuisissa Suomen teattereissa musiikin kaikilla sektoreilla. Säveltämisestä orkesterin johtamiseen. Ja kaikkea siltä väliltä. Mäkiranta ja Väntsi ovat yhdessä vierailleet Kirakassa esityksellä Hyvä ystäväni paroni von Munchausen.

Ennen nukketeatteria on mahdollista osallistua kello 13 alkaviin työpajoihin.

Pillipiiparin soitinverstaassa jokainen pääsee tekemään perinteisiä puhallinsoittimia luonnonmateriaaleista pillipiipari Minna Hokan ohjauksessa. Pienet lapset saavat saattajiensa kanssa askarrella puuputkista ja ilmapallon riekaleista 1950-luvun karutsapillejä. Ruokopillejä soiteltiin jo keskiajalla. Nyt on tilaisuus rakentaa oma ruokopilli, jolla voi musisoida monenlaista.

Paattimestarin laivatelakalla jokainen voi olla laivanrakentaja. Paattimestari Paavo Heinosen työpajassa perehdytään käsityötaitajan opastuksella perinteisen kaarnalaivan rakentamisen saloihin. Valmiit laivat lasketaan päätteeksi vesille.

Tapahtuman järjestää Kulttuuriyhdistys Kirakan mylly r.y, joka on vuodesta 2017 alkaen tuottanut teatteritaiteen tapahtumia Salon kaupungin Kirakan kylään.

-Yhdistys perustettiin paikallisen, ikivanhan vesimyllykultuuriympäristön viimeisen edustajan ns. Kirakan myllyn, suojelun ja kunnostamisen tukiyhdistykseksi. Tasaveroinen tavoitteemme on tuottaa taiteellisesti korkeatasoisia esityksiä myös periferiaan, kuten pieneen Kirakan kylään, Jukka Päivärinta kulttuuriyhdistyksestä kertoo.

Harmaa kylä on kierrätetyistä vanhoista harmaista hirsistä rakennettu pihapiiri, jonka yhteen rakennukseen on rakennettu teatterin puitteet, katsomo luonnollisesti vanhoista kuormalavoista.

Tapahtumaan myydään pääsylippuja paikan päällä. Lipun voi varata etukäteen Kirakan myllyn nettisivuilla.

Tapahtuma sunnuntaina 30.7. Työpajat klo 13 alkaen, nukketeatteri klo 14.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: