Sunnuntaina viihdytään talvisella Hyvänmielentorilla

Joulupukki saapuu Salon torille perinteisen joulukulkueen mukana sunnuntaina.

Salossa ensimmäisenä adventtisunnuntaina järjestettävällä perinteisellä Hyvänmielentorilla nautitaan tänä vuonna täydestä talvesta, sillä alkuviikon sääennusteet lupaavat Saloon lisää lunta ja pakkasta.

Lasten Laulukaupungin puheenjohtaja Siv Ilola kertoo, että Hyvänmielentorin päätteeksi sytytetään Salon Joulukadun valot ja joulupukki saapuu kulkueen mukana torille.

– Torin myyntikojuista löytää monenlaisia herkkuja, lahjoja, koristeita, käyttötavaraa ja taatusti iloista ja lämminhenkistä tunnelmaa, Ilola lupaa.

Perinteisen tapahtuman tunnelman luovat kymmenet yhdistykset, seurat ja koululuokat, jotka ovat leiponeet ja askarrelleet runsaasti myytävää tutuille ja vieraille ostettavaksi.

Hyvänmielentorin joulumyyjäisistä saa hankittua jouluruokia ja leivonnaisia. Samalla voi tukea muun muassa monien kyläyhdistysten toimintaa.

– Torin esiintymislavalla on ohjelmaa pitkin päivää. Pian puolen päivän jälkeen esiintyy Mikko Kuivala & Sankarit ja sen jälkeen lava on vapaa; tervemenoa ilmoittautumaan juontajalle.

Moision koulun lauluryhmä ja Ukuleleorkesteri Saloha! esittävät jouluista musiikkia; lasten joulurauhan julistuksen lukee Touko Falkstedt

– Kulkueen saapuessa torille noin klo 16.30 joulupukilla on meille jouluista asiaa ja lopuksi toriyleisöä viihdyttää tanssiva nukke Maddaleena, joka on luvannut järjestää torille hauskat jouluhulinat.

Päivän aikana pitkäjalkainen Tähystäjätonttu ja Kirjuritonttu keräävät salaiseen kansioonsa lasten terveisiä Joulupukille Salo Circuksen ja Salon kaupungin osallistuvan budjetoinnin yhteistyönä.

Torilla voi nähdä myös Kaveri-Koiria, Otso-Salkkarin ja kulkueen jälkeen Vera-aasin ja Freija-ponin.

Joulukulkueessa ovat tänä vuonna mukana edellä mainittujen ohella Halikon VPK:n paloauto, joulupukki ja muori, Salkkuna, Salon Naisvoimistelijat ry:n Paraatitytöt, Salon seudun partiolaiset ja rumpuryhmä ja Montessoripäiväkoti Aurinkoleijona.

– Kulkueen edetessä Alhaisten koulun oppilaat sytyttävät Joulukadun valot ja kulkueen tullessa Horninkadun risteykseen kuullaan Pekka Laakson laulua ravintola Musinen parvekkeelta.

Ensimmäisenä adventtina tapahtuu myös Wiurilassa, jossa järjestetään tänään lauantaina ja huomenna sunnuntaina joulumyyjäiset klo 10-16.

Ravintola Wiurilan Sigrid palvelee myyjäisten aikana ja tarjolla on joulupuuroa, glögiä ja ihania jouluisia leivonnaisia. Myyjäisissä myydään uniikkeja, käsintehtyjä, kotimaisia tuotteita kransseista keramiikkaan ja koruihin. Mukana on lähituottajia ja käsityöläisiä.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: