Oona Matikaisen Una Collection tuo messuille upean Halikonlahden

Oona Matikainen tuo messuille ständin, jossa on hänen suunnittelemansa Halikonlahti-kuosi.

Salo2024-messuilla on tänä vuonna mukana useita salolaisia pienyrittäjiä ja käsityöläisiä.

Myös salolaisen aikuisopiskelijan Oona Matikaisen (28) perustama Una Collection tuo messuille nähtäväksi omia töitään.

Una Collection on käytännössä Salon Ammattiopistossa tekstiili- ja muotialaa opiskelevan Oonan yhden naisen yritys.
-Haave yrittäjyydestä syntyi opintojen aikana ja yritysidea lukkiutui pikkuhiljaa kuosisuunnittelua ja kierrätysmateriaaleja yhdistäviin laukkuihin.

Una Collection -brändillä on oma tarinansa.
-Una tulee nimestäni Oona ja on sen varhaisempia muotoja. Tekstiilit ja ompelu ovat kiinnostaneet minua aina, Oona kertoo.

Oonan suunnittelema ja valmistama valikoima koostuu laukuista ja painotuotteista kuten postikorteista ja keittiöliinoista.
-Olen suunnitellut printit ja kuosit itse. Laukuissa käytän kierrätettyjä tai tuotannon ylijäämä keinonahkoja.

Oonan suunnittelemia kuoseja ovat muun muassa Halikonlahti, Pajunkissa ja Makkararalli, jota hän käyttää pääsääntöisesti laukuissa.

Upea Halikonlahti-kuosi löytyy muun muassa postikorteista.
-Anoppini on kysellyt, jos siitä saisi tehtyä verhot, Oona naurahtaa.

Salolaisille hyvin tunnistettavassa ”Halikonlahdessa” lintutornit ja joutsenet ovat löytäneet paikkansa kauniissa värimaailmassa.
-Opintoihini kuuluu yritystoiminnan suunnittelu ja toivon tulevaisuudessa työllistäväni itseni suunnittelijana kuosien parissa.

Käsityöläinen, taiteilija, yrittäjä ovat käsitteitä, joita tekstiilialan opiskelija pyörittää mielessään kysyttäessä. Oma yritys on vielä uusi asia; paljon on opittavaa mutta myös saavutettavaa.

Aiemmin Turussa verhoilu- ja sisustusalalle kouluttautunut nuori kädentaitaja muutti pari vuotta sitten puolisonsa kanssa Saloon Pietarsaaresta. Oli aika palata kotikonnuille.

Vapaa-ajallaan ompelukoneen seurassa hyvin viihtyvä yrittäjä liikkuu miehensä ja perheen kahden Lapinkoiran kanssa paljon luonnossa.

Opiskelu ammattiopistossa on mielenkiintoista; koululla pääsee harjoittelemaan monipuolisesti niin kangaspuilla, brodeerauskoneella kuin tuftauspyssyllä tai neulekoneella. Suunnittelussa käytetään ammattilaistason kuvankäsittelyohjelmia kuten Photoshopia ja Illustratoria ja talon studio mahdollistaa tuotekuvien ottamisen.
-Koulu kannustaa yrittäjyyteen ja olen käynyt täällä muun muassa verkkokauppakurssin. Parhaillaan osallistun Yrityssalon aloittaville yrittäjille tarkoitettuun kokonaisuuteen.

Salo2024-messuille Oona osallistuu saadakseen kuosejaan ja tuotteitaan tunnetuksi.
-Puoliso tulee auttamaan. Minulla on mukana muutamia kappaleita tekemiäni kortteja, pussukoita ja laukkuja. Toivottavasti messut tuovat uusia mahdollisuuksia.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: