Salon messuilla paljon nähtävää ja presidenttiehdokkaita

Tiia Kaartovuori-Knaapinen ja Kikan Kukka ja Lahjan yrittäjä Taru Ahlstedt odottavat Salo2024 messuista onnistunutta tapahtumaa.

Salossa pääsee viikonvaihteessa yhdellä lipulla kaksille messuille.

Perinteiset Salo2024-messut järjestetään lauantaina ja sunnuntaina Salohallissa. Salossa ensi kertaa nähtävät Juhla- ja häämessut ovat avoinna sunnuntaina Salon Urheilutalossa.

Salon Seudun Elinkeinomessujen johtokunnan puheenjohtaja Jukka Alanko sanoo, että synergiaa tuo yhden pääsylipun lisäksi yhteinen parkkipaikka, joka sijaitsee messualueiden välissä. Alanko uskoo, että kahdet messut yhtä aikaa lisäävät kiinnostusta myös Salon ulkopuolella.
-Tämä on meiltä uusi aluevaltaus ja uskomme sen toimivuuteen.

Toinen uusi asia messuilla ovat paikalle saapuvat presidenttiehdokkaat.

Sunnuntaina messuilla voi tavata Perussuomalaisten Jussi Halla-ahon sekä valitsijayhdistyksen ehdokkaan Mika Aaltolan, Kristillisdemokraattien Sari Essayahin ja Kokoomuksen Alexander Stubbin.
-He saavat lavalla viisi minuuttia aikaa kertoa itsestään ja ehdokkuudestaan. Pidemmän aikaa he ovat tavattavissa juoksusuoran politiikkasuoralla, messupäällikkö Riikka Helenius kertoo.

Juontajana Salohallissa toimii Anssi Ketonen, joka haastattelee messuilla mukana olevia yrityksiä. Lavalla nähdään myös Salon Seiskan järjestäjiä.

Lauantain tarinalliset muotinäytökset on suunnitellut Hannele Kivikoski. Esillä on salolaisten vaateliikkeiden valikoimia paikallisten mallien yllä.

Salon yleismessujen samoin kuin ja Juhla- ja häämessujen esittelypaikat ovat käytännössä täynnä.
-Salohallissa ja sen piha-alueella messukävijöitä palvelee yli 160 näytteilleasettajaa, messupäällikkö Riikka Helenius kertoo

Lauantaina Salo2024 -messuilla viihdyttää mentalisti Jose Ahonen ja sunnuntaina messulavalle kiipeää kokoonpano nimeltä Mölyapinat.

Salon Torikaffen pitämässä yläkerran ravintolassa on myynnissä ruokaa, esiintymislavan tuntumassa alhaalla on avoinna kahvila. Vartioitua vaatesäilytystä ei ole järjestetty, naulakoita löytyy päällysvaatteille.

Messuseinät ovat salolaisen Kolmituotteen käsialaa.

Salo2024 ja juhlamessuille pääsee sunnuntaina samalla lipulla. Myös lauantain pääsylippu oikeuttaa sunnuntaina juhla- ja häämessujen sisäänpääsyyn.
-Tavoitteena on järjestää mahdollisimman hyvät tapahtumat ja pitää sekä messupaikkojen että pääsylippujen hinnat mahdollisimman kohtuullisina, Jukka Alanko sanoo.

Juhla- ja häämessut Urheilutalossa

Sunnuntain Juhla- ja häämessujen messupäällikkö Tiia Kaartovuori-Knaapinen kertoo, että messukokonaisuus kasvoi ideasta valmiiksi muutamassa kuukaudessa.
-Mukaan on saatu hyvin monenlaisia näytteilleasettajia ja hienoa ohjelmaa. Urheilutalolla on esillä niin juhla- ja kokoustiloja kuin kukkakauppoja, valokuvaajia, koru- ja vaateliikkeitä, sekä paljon muuta. Kaartovuori-Knaapinen sanoo, että messut palvelevat hääparien lisäksi myös esimerkiksi juhlia suunnittelevia perheitä ja yrityksiä, jotka suunnittelevat jo kevään ja kesän juhlia, tapahtumia ja koulutuksia.

Liiketoiminnan tradenomiksi valmistunut Kaartovuori-Knaapinen kertoo järjestävänsä messuja ensimmäistä kertaa ja pitävänsä miehensä kanssa kesäkausina Björkön saarella vierailukohdetta ja kahvilaa.
-Ulkosaaristossa on kesäisin vilskettä. Saaren päätalossa palvelee kesäkahvilamme Café Björkö, jonka yhteydessä on myös pieni puoti ja museo. Olemme viettäneet siellä nyt neljä työntäyteistä kesää.

Kahvilan toiminta mahdollistetaan aurinkosähkön voimin, sillä Björkön saarella ei ole lainkaan runkosähköä. Vesi kannetaan kaivolta kahvilaan ja astiat tiskataan ekologisesti käsin.
-Tämä messujen järjestäminen on ihan erilaista mutta toisaalta samanlaista asioiden ratkomista, Kaartovuori-Knaapinen naurahtaa.

Yksi uusi palvelu Juhla- ja häämessuilla on vieraskirja, johon äänitetään vieraiden tervehdykset.

Messuilla on luonnollisesti nähtävillä myös upeaa juhlamuotia. Ohjelmassa on kaksi erilaista muotinäytöstä: Juhlapukeutumisen näytös, jossa mukana ovat Zapato, Atelier Tanja Lahti, Maripuoti, Maleena ja Merville, sekä Gaalan oma juhlapukujen -ja hääpukujen näytös. Lisäksi luvassa on työpajoja ja muita näytöksiä.

Juhla- ja häämessujen musiikista vastaa Younghearted.

Pekka Mäenpää

Salon messuilla ja myös Juhla- ja häämessuilla nähdään muotinäytöksiä.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: