Teatteri Provinssi laajentaa toimintaansa Billnäsin ruukkikylään

Provinssin ohjelmisto täynnä mielenkiintoisia tapahtumia

Teatteri Provinssin johtaja Seppo Suominen on tyytyväinen tulevaan ohjelmistoon, joka pitää sisällään tuttuja elementtejä, mutta myös täysin uutta katsottavaa ja kuunneltavaa. -Tuottajan kannalta tämä on aina ihana hetki, kun ollaan luotu jotain uutta ja saadaan esitellä alkava kausi, Suominen kertoi. Suomiselle tuottaa suurta iloa myös puolivuotias pojanpoika Vilho, jota hän kutsuu silmäteräkseen.

Alkanut vuosi tarjoaa Teatteri Provinssin kautta jälleen runsaasti erilaisia ja monipuolisia tapahtumia. Provinssin ohjelmistossa on seitsemän oman tuotannon ensi-iltaa ja niiden lisäksi konsertteja, teatterivierailuja, estradiviihdettä, tapahtumia ja koko perheelle sopivaa ohjelmistoa, joista kertyy yhteensä yli 200 esityskertaa. Teatterinjohtaja Seppo Suominen esitteli tyytyväisenä tulevaa ohjelmistoa, joka pitää sisällään tuttuja elementtejä, mutta myös täysin uutta katsottavaa ja kuunneltavaa.
-uottajan kannalta tämä on aina ihana hetki, kun ollaan luotu jotain uutta ja saadaan esitellä alkava kausi. Yhtenä uutena asiana on Ravintola Musinessa 10.2. aloittava Salon Stand up -klubitoiminta. Päänäyttämöön verrattaessa kokemus ravintolamiljöössä on erilainen, leppoisampi ja intiimimpi.
-Toimme viime syksynä revyy-toimintaa Musineen ja esitysten 95 prosentin käyttöaste täytti kaikki odotukset, Suominen kertoi.

Provinssin uutena toimipaikkana aloittaa Billnäsin ruukkikylä, jossa nähdään keväällä kahdeksan ”Hei me revytään” -esitystä. Suominen kehuu Billnäsin miljöötä ja puitteita erinomaisiksi, jotka soveltuvat revyylle mainiosti. Suominen kertoi Provinssin ohjelmistosta toisen puolen koostuvan vierailijoista ja toisen teatterista.
-Ensimmäisenä musiikkivierailijana esiintyy yhtye Topmost, joka on ollut meillä miltei vuosittain, samoin kuin maaliskuussa esiintyvä kitaristi Erja Lyytikäinen. Yhtä soitinta soittavat artistit ovat selvästi nousussa, kuten viuluvirtuoosi Oneviolin, Pekka Niemi. Ohjelmistossamme on useita konsertteja, jotka liittyvät esiintyjien kiertueisiin. On hienoa, että he pysähtyvät täällä meillä Salossa. Tuomme nimekkäimmät esiintyjät päänäyttämölle, sillä heille tarvitaan isompi yleisö. Vaikka toimimmekin monessa eri paikassa ”hajasijoitettuna”, Astrum-keskuksen päänäyttämö on meidän kotimme, Suominen sanoi.

Päänäyttämöllä tulevat esiintymään monet eturivin muusikot ja artistit, kuten Juha Tapio, Tuure Kilpeläinen, Club for Five, Yölintu ja Suvi Teräsniska. Salohallin suurkeikalla tullaan näkemään ja kuulemaan Katri Helenan Kerran vielä -konsertti. Kevään aikana on luvassa myös salolaisia esiintyjiä. Huhtikuussa järjestetään kaksi Salon Viihdelaulajien Pöytä on katettu -konserttia ja Salon seudun harmonikkakerhon konsertti on nimeltään Pelit soimaan!.

Komedian ”Kyllä isä osaa Espanjassa” kantaesitys nähdään Provinssin päänäyttämöllä 16.2. Ohjaaja Joonas Suominen kertoi komedian sisällön olevan täysin uuden, liittymättä millään tavoin monelle tuttuun tv-sarjaan.
-Komedia pitää sisällään Pekka Lepikon omanlaista huumoria, johon kaikki perheelliset katsojat pystyvät varsin hyvin samaistumaan. Siinä pidetään hyvällä tavalla pilkkana vähän kaikkea. Näytelmän huumori on kuitenkin hyväntahtoista ja mukana on myös mustaa huumoria, Joonas Suominen kuvaili.

”Kyllä isä osaa” -komedian rooleissa ovat Jarno Muro, Marja Ruokonen, Esa Nummela, Elsa Pietilä ja Petteri Kallonen. Lavastajana toimii Niina Suvitie. Joonas Suominen avasi myös kesäteattereiden verhoa kertomalla tulevista esityksistä Rikalanmäellä, Mathildedalissa ja Mustion linnassa.
-Rikalanmäen kesäteatterissa nähdään ohjaamani komedia ”Kvartetti”. Näytelmä tarvitsee hyvät näyttelijät ja olen iloinen, että heidät on nyt löydetty. Mukana ovat Eija Suomela, Erik Suomela, Marja Ruokonen ja Tommy Haakana. Luvassa on hauska ja samaan aikaan myös syvällinen tarina. Mathildedalin kesäteatterissa esitetään Risto Jarvan komedia ”Loma”, jonka pääosassa on Esa Nummela ja sen ohjaa Toni Enholm. Mukana on noin kymmenen hengen työryhmä, joka koostuu pääosin salonseutulaisista näyttelijöistä. ”Loma” istuu hyvin Mathildedalin kesäteatteriin ja sen miljööseen.

Lukuisten näytelmien ohjaajana toiminut Joonas Suominen on tyytyväinen voidessaan astua jälleen näyttelijän rooliin Mustion linnan kesäteatterissa.
-Haluan mennä välillä lavallekin ja pitää yllä ammattitaitoani. Mustion linnan kesäteatterissa olen mukana farssissa”Vaimoni on toista maata”. Kanssani näyttelevät Risto Kaskilahti, Sari Puumalainen ja Hannamaija Nikander. Ohjaajana toimii Hannes Suominen.

Provinssin ohjelmistoon pääsee tutustumaan Salo2024 -messuilla.

Maritta Määttänen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: