Opiskelijoiden musiikkidiplomikonsertteja Salon lukiossa

 Katriin Ozornina (vas.), Onni Vesterinen ja Marjo Korpela odottavat innolla musiikkidiplomikonserttejaan.

Aino Saari

Salon lukion opiskelijoiden musiikkidiplomikonsertteja pääsee kuulemaan tänäkin vuonna. Lukiodiplomissa opiskelija osoittaa oman harrastuneisuutensa ja oma-aloitteisuutensa ja diplomi on mahdollista suorittaa esimerkiksi musiikissa, liikunnassa ja kuvataiteessa.
– Salon lukiossa diplomin suorittamisesta saa kurssin ja todistuksen. Diplomin suorittamiseen kuuluu myös kirjallinen osa, jossa pohditaan prosessia. Konsertti on kuitenkin näkyvin osa ja pääjuttu, Salon lukion musiikkilinjalainen ja kolmannen vuoden opiskelija Marjo Korpela kertoo.

Marjo aloitti harmonikansoiton 3-vuotiaana. Hän on osallistunut moniin alueellisiin ja valtakunnallisiin harmonikkakilpailuihin hyvällä menestyksellä sekä esiintyy aktiivisesti Salon seudulla. 
– Viime keväänä pidin oman 15-vuotiskonserttini Kulttuuritalo Kivassa. Esiintyminen ja konserttien järjestäminen on siis jo tuttua puuhaa, hän toteaa.

Harmonikan lisäksi Marjo soittaa pianoa nyt kolmatta vuotta ja suorittaa opistotason opinnot ensi keväänä. Lyömäsoittimista hän soittaa marimbaa Marko Heikuran opissa.
– Olen hyvin kiinnostunut musiikista ja olenkin jo suorittanut musiikinteorian opistotason. Muita harrastuksiani tällä hetkellä ovat baletti ja salilla käyminen.

Marjon musiikkidiplomikonsertissa 9. joulukuuta kello 18 soittaa Marjon lisäksi hänen viisi ystäväänsä eri kokoonpanoin. Marjo itse soittaa haitaria, pianoa, rumpuja ja marimbaa ja hänen mukaansa konsertissa on luvassa sekä tunnettuja että vähemmän tunnettuja kappaleita.
– Pääasiassa elokuvamusiikkia, mutta myös jazzahtavaa musiikkia sekä harmonikalla virtuoosista musiikkia. Tällä kertaa jätin puhtaan klassiset teokset ohjelmasta pois ja konsertissa kuultava musiikki onkin aika rentoa ja niin sanotusti helppoa kuunneltavaa.

Lukion jälkeen Marjo kertoo hakevansa lukemaan saksan kieltä yliopistoon.
– Tulevaa ammattiani en vielä sen tarkemmin tiedä. Musiikki on ollut vaihtoehtona jatko-opinnoille, mutta ehkä annan sen vain pysyä harrastuksena muusikon uran hankaluuden takia. Musiikkia tulen kuitenkin varmasti tekemään ja harrastamaan aina, Marjo pohtii.

Kolmannen vuoden opiskelija Onni Vesterinen suorittaa myös musiikkidiplomin ja hän pitää konserttinsa 16. joulukuuta kello 18. Jalkapalloa pelaava Onni kertoo pitävänsä musiikin kuuntelusta ja soittamisesta ja lukion jälkeen hän haluaa päästä opiskelemaan luokanopettajaksi.
– Olen harrastanut soittamista jo alle kouluikäisestä asti. Ensimmäinen soittimeni oli harmonikka, jonka jälkeen kuvioihin tulivat niin kitara kuin muitakin soittimia, Onni kertoo.

Onni päätti musiikkidiplomin suorittamisesta lukion ensimmäisenä vuotena. Hän esittää diplomissaan suomalaista ja ulkomaista nykymusiikkia.
– Diplomissa on mies ja kitara -meininki ja joissakin biiseissä esiintyy minun lisäkseni myös muita soittajia. Olen esiintynyt ala- ja ylä-asteella esimerkiksi juhlissa, mutta tällaista en ole ennen tehnyt. Diplomi on minun ensimmäinen oma ”keikkani” ja haluan tehdä konsertista juuri minun näköiseni, Onni kertoo.

Abiturientti ja musiikkilinjalainen, Virosta kotoisin oleva Katriin Ozornina on asunut Suomessa vähän yli viisi vuotta.
– Aloitin laulamisen ja laulukilpailut jo pienenä päiväkodissa, mutta Suomeen muuttamisen jälkeen en ole harrastanut musiikkia enää yhtä aktiivisesti, Katriin sanoo.

Katriin pitää musiikkidiplomikonserttinsa 17. joulukuuta. Soittajia on kahdesta neljään, ja Katriin itse soittaa pianoa ja kitaraa. Konsertissa kuullaan nyky-popmusiikin lisäksi myös vähän vanhempiakin popkappaleita.
– Lukion jälkeen pidän tauon musiikista. Haluaisin päästä opiskelemaan arkkitehtuuria ja keskittyä taiteeseen liittyviin asioihin, Katriin kertoo.

Opiskelijat odottavat konserttejaan jo innolla eivätkä he juuri jännitä esiintymistä.
– Harjoitukset ovat menneet hyvin ja olen hyvässä aikataulussa. Minulla on ennemminkin odottavaiset fiilikset ja olisin jo valmis esiintymään, Onni sanoo.
– Olen mukana toista kertaa Salon lukion musiikkiteatterissa, joten aikaa harjoitteluun on ollut vähän vähemmän. Viime esiintymisestäni on jo aikaa, mutta vielä ei ole mitään paniikkia, Katriin puolestaan mietiskelee.

Marjon konsertti on viimeisiä treenejä ja hiomista vaille valmis.
– Olen vielä ihan rauhallinen, ehkä sitten konserttipäivän aamuna jännittää enemmän. Pieni jännitys on kuitenkin hyväksi, Marjo pohtii.

Esitykset ovat opiskelijoiden itsensä valmistelemia ja juuri sellaisia, kuin he itse haluavat.
– Pääasiassa konsertti suunnitellaan ja toteutetaan itse ja huolehditaan esimerkiksi mainonnasta, Onni kertoo.
– Konsertissa arvostellaan esimerkiksi musikaalisuutta, miten yhtenäisesti se on luotu ja miten ohjelmisto on valittu. Kokonaisuus kuitenkin ratkaisee, Marjo toteaa.

Kaikki konsertit järjestetään Salon lukion isossa auditoriossa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: