Paimiossa nähdään kesällä Viulunsoittaja katolla -musikaali

Viulunsoittaja Katolla -esitystä ovat tekemässä kapellimestari Outi Ollila (vas.), ohjaaja-koreografi Eija-Irmeli Lahti, puvustaja Taija-Leena Jokilehto ja teatterin puheenjohtaja Mira Lattu. Kuvasta puuttuvat maskeeraaja Ida Ollula sekä tuottaja Sebastian Allén.

Paimiossa teatterissa nähdään kesällä 2023 nostalginen, mutta aina ajankohtainen näytelmä Viulunsoittaja katolla.

Paimion Teatterin puheenjohtaja Mira Lattu kertoo tiedotteessa, että 16. kesäkuuta ensi-iltansa saavan näytelmän esityksiä on kaikkiaan 23 kappaletta.
-Viime kesän kysynnän pohjalta myös päivänäytöksiä on lisätty. Teatteri toivottaa uudet ja vanhat teatteriharrastajat mukaan esityksen tekoon. Teatteri pitää starttitapaamisen tulevaan kesään liittyen tämän viikon lauantaina.

Esityksen Paimioon ohjaa viime kesän menestysesityksen Nunnia ja konnia ohjannut Eija-Irmeli Lahti, jolle Viulunsoittaja katolla tulee olemaan viides ohjaustyö Paimion Teatterissa. Ohjaamisen lisäksi Lahti toimii esityksen koreografina sekä näyttämökuvan suunnittelijana.
-Havahduin, että nyt jos koskaan, on oikea aika tehdä Viulunsoittaja katolla. Usein esityksestä muistetaan suuret kappaleet, kuten Rikas mies jos oisin ja Nousee päivä, laskee päivä, sekä itse viulunsoittaja, joka on katolla. Esityksen ydin on kuitenkin se, että kyläläiset ajetaan pois kodeistaan ja he joutuvat taistelemaan olemassaolonsa puolesta. Tämän teeman toivoisi olevan jo historiaa, mutta valitettavasti se on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan.

Lahti kuitenkin korostaa, että esityksestä löytyy myös humoristinenkin puoli. Tevjen roolihahmo on itsessään jo erittäin humoristinen, ja kun siihen yhdistetään hänen vaimonsa Golden omintakeinen huumori, on lopputuloksena koomista ja samaistuttavaa perhe-elämää.

Viulunsoittaja katolla nähtiin Paimion Teatterissa vuonna 1996 ja tuolloin kapellimestarina debytoi musiikillinen lahjakkuus Outi Ollila. Nyt 27 vuotta ja lähes 40 musikaalia tai musiikkinäytelmää myöhemmin, Ollila palaa Museomäelle Viulunsoittajan puikkoihin.
-Olen vuosia toivonut, että pääsisin tekemään esityksen uudestaan. Tämä on vanha kunnon musikaali, jossa musiikkia on paljon ja se vie tarinaa eteenpäin.

Ollila toimii kuusihenkisen orkesterin kapellimestarina ja hän vastaa myös lauluvalmennuksesta.
-Esitys on musiikillisesti todella haastava, mutta toivon ja uskon meidän löytävät loistavat muusikot sekä laulajat esitykseen. Suurissa joukkokohtauksissa saa kuulua kyläläisten moninaiset äänet ja Viulunsoittajassa tulee aina olla yksi todella korkea tenori, Ollila naurahtaa.

Esityksen puvustajana toimii Taija-Leena Jokilehto ja maskeeraajana Ida Ollula. Molemmat kertovat lähtevänsä esityksen tekoon mukaan suurella sydämellä – onhan kyseessä paitsi tarinallisesti niin myös visuaalisesti iso ja mielenkiintoinen esitys.

Esityksen tuottaja Sebastian Allén muistuttaa, että Viulunsoittaja katolla -esitykseen on vielä mahdollista päästä mukaan.

Teatteri pitää starttitapaamisen tulevana lauantaina klo 12-14 Vistan Näyttämöllä, johon ovat tervetulleita paitsi näyttelemisestä, niin myös lavasterakentamisesta tai buffettoiminnasta kiinnostuneet.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: