Pekka Töpöhäntä löytää ystäviä Kirakassa

Kirakan kesäteatterin kattilauma suhtautuu alussa epäluuloisesti töpöhäntäiseen Pekkaan, mutta näytelmän edetessä hyvä saa palkkansa.

Perniöläinen Kirakan kesäteatteri jatkaa lapsellista touhuaan myös tänä kesänä.
Torstaina ensi-iltansa saa viime kesästä siirretty Pekka Töpöhäntä -näytelmä, joka on koko perheen teatteria aivan kuten toissakesäinen Vaahteramäen Eemelikin.

Pekka Töpöhännän rakastetut seikkailut syntyivät aikanaan radiotoimittaja ja kirjailija Gösta Knutssonin lapsuudesta, jolloin hänen isänsä osti hännättömän kissanpennun. Knutsson tarinoi vuosia myöhemmin radiossa kyseisestä kissasta ja näistä tarinoista syntyi Pekka Töpöhäntä-kirjojen sarja. Ensimmäinen Pekka Töpöhäntä-kirja ilmestyi Ruotsissa vuonna 1939 ja se suomennettiin 1943.

Ohjaaja Saija-Reetta Kotirinta kertoo, että hänen omasta kirjahyllystäänkin löytyy vielä tuo resuinen ja hartaasti luettu ensimmäinen Pekka Töpöhäntä-kirja.
– Ei ole ihme, että lapset pitävät Pekka Töpöhännän tarinoista. Niissä on selkeästi nähtävissä hyvä ja paha, jännitystä ja ystävyyttä niin kuin kunnon sadussa pitääkin, Kotirinta kertoo.

Pekka Töpöhäntä -kirjat käsittelevät Kotirinnan mukaan myös ajankohtaisia aiheita eli kiusaamista, erilaisuuden sietämistä ja oman, erilaisen itsensä hyväksymistä.
– On ihanaa, että ollaan jo ensi-iltaviikossa. Meillä on suuri into päästä lavalle ja saada yleisö katsomoon.
Ohjaajan lupaa, että Kirakassa nähdään klassinen satu, jossa on onnellinen loppu.
– Tämä on mielestäni tärkeä asia ja se tuo osaltaan turvaa tässä epävarmassa maailmassa. Pekka Töpöhäntä on kestänyt hyvin aikaa ja sen teemat kuten erilaisuuden hyväksyminen, ystävyys ja itsensä hyväksyminen ovat ajankohtaisempia kuin koskaan.
Hyvyys ja ystävällisyys palkitaan ja järki ja oikeus voittavat lopulta kissakaupungissakin.

Hyvällä itsetunnolla varustettu Paksu Lissu julistaa hahmossaan näytelmän perussanomaa:
Erilaisuus on sallittua, eikä ennakkoluuloisella syrjinnällä pitkälle pötkitä.
Pekalla ei ole häntää, mutta töpöhäntäinenkin voi olla tyylikäs.
– Meidän koko perheen pläjäyksestä löytyy vauhtia ja huumoria ja ripaus romantiikkaa. Töpöhännän parissa viihtyvät varmasti kaikenikäiset katsojat.

Pekka Töpöhäntänä uusia ystäviä etsii Viljami Törrönen. Monnina pörhistelee Olli Suominen ja Akadian Ullana keikistelee Sara Nuutinen. Pilli ja Pulla löytävät hahmonsa Arto Lindholmin ja Juha-Pekka Seppälän kynsissä. Katukissoina sähisevät Ida Alanne, Maija Härkönen, Alisa Kärkkäinen ja Voitto Lehtinen, muina katteina Tuuli Jaarinen, Verner Lindén, Tiina Suokorpi, Jari Rantanen ja Nella Lavinen
Koreaografia on Nina Andströmin käsialaa.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: