Provinssin Kaksi Puuta sai ensi-iltansa Mustiolla

Kaksi puuta -näytelmän ensi-ilta oli keskiviikkona Mustion kesäteatterissa.

Teatteri Provinssin Mustion kesäteatterissa esitettävä musiikkikomedia Kaksi puuta sai ensi-iltansa keskiviikkona.
Ennen ensi-iltaa helteessä harjoitellut esiintyjäryhmä odotti innolla Juha Tapion hittien siivittämän näytelmän esityskauden alkamista.
– Meillä on ollut hauskaa, joten näytelmäkin on hauska. Ei näin monta ihmistä voi olla väärässä, ohjaaja Joonas Suominen virnistää maanantaina kahta päivää ennen h-hetkeä.

Suomisen mukaan Juha Tapion musiikki toimii hyvin Kaksi puuta -näytelmässä, jota kuvataan hersyvän hauskaksi tarinaksi rakkaudesta, intohimosta ja jääräpäisyydestä.
– Näytelmä kertoo Rönsylän kylästä, joka sijaitsee ”jossain päin Suomea”. Siellä on naapurusto, jossa asustelee ainakin nuohooja, jonka naapuriin muuttaa taiteilija, joka on kuvanveistäjä, Suominen kertoo paljastamatta enempää juonesta.

Esa Nummelan esittämä nuohooja on tyypiltään mielensäpahoittaja, siis sellainen suomalaisjäärä, joka ei muutoksia hyvällä katso. Kun naapuriin muuttaa aiemman hiljaisen elijän tilalle ”taiteilija”, alkaa myös taitelijaelämä.
Hyvän musiikin siivittämänä päästään sitten pohtimaan, oliko ennen kaikki paremmin vai voiko muutos joskus kuitenkin olla hyväksi.

Saara Rauvala on Kaksi puuta -näytelmän rakkauden lähettiläs.
– Amor yrittää parhaansa mukaan suoriutua tehtävästään rakkauden lähettiläänä, mutta voisi sanoa, että hän ei ehkä ole aivan paras alallaan. Amor käy monesti kääntymässä lavalla ohjailemassa tilanteita toivomaansa suuntaan vaihtelevalla menestyksellä, Rauvala kertoo.

Hänen mukaansa lavalla nähdään rehellistä komediaa.
– Tämän näytelmän parissa viihtyy. Treeneissä on hauskaa ja Mustion Linnan miljöö on omaa laatuaan. Tunnen itseni etuoikeutetuksi, kun saan työskennellä mahtavassa porukassa ja mielelle hyvää tekevässä ympäristössä.

Kaksi puuta -näytelmässä kuullaan parisenkymmentä Juha Tapion biisiä. Oopperalaulaja ja sopraano Saara Rauvalan ja Nummelan lisäksi ääneen ja liikkeeseen pääsevät Milana Misic, Jenni Kitti, Jaakko Loukkola, Hannamaija Nikander ja Kia Lehmuskoski.
Poikkeuksellisten harjoitusolojen vuoksi mukana ei ole livebändiä, vaan säestys tulee nauhalta.
– Ratkaisu harmittaa, mutta en usko sen vaikuttavan liiemmin katsojien kokemukseen. Näytelmään on kirjoitettu hyviä ja hauskoja hahmoja, jota vievät tarinaa kesäteatteriin sopivasti eteenpäin, Joonas Suominen sanoo ja toivottaa katsojat tervetulleeksi Mustiolle.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: