Pihlajamäki pitää maajoukkueen tekemisen meiningistä

Lapa_web
Laura Pihlajamäki kävi moikkaamassa tuttuja vanhassa työharjoittelupaikassaan Salonjokilaakson toimituksessa.

Naisten lentopallomaajoukkueen kokeneimman pelaajan näkymätöntä viittaa kantava 26-vuotias 64:n maaottelun Laura Pihlajamäki kuvailee EM-karsintoihin valmistautuvan joukkueen tekemisen meininkiä hyväksi.

– Treenattu on kohta kuukausi Kuortaneella hyvin ja ensimmäiset pelitkin saatiin pelattua viime viikonloppuna Israelia vastaan. Meillä on todella hyvä porukka kasassa ja henki on erinomainen. Kaikkiaan meillä on hyvä tekemisen meininkiin niin pelaajien kuin staffinkin kesken ja kaikkien motivaatio on kohdillaan, vuoden lentopalloilijaksi valittu keskipelaaja kertoo.

Tulevana perjantaina ja lauantaina henkeä mitataan Salossa, kun maajoukkue kohtaa kahdesti Portugalin.

– Toivottavasti Portugali olisi taas asetta kovempi vastustaja kuin Israel oli (Suomi voitti Israelin kolme kertaa). Toivoisin myös, että Portugali pelaisi nopeampaa peliä, jotta päästäisiin siihen kiinni. Israel-viikonloppu oli hyvä, saimme vietyä peliämme taas eteenpäin. Oli hienoa päästä pelaamaan, Pihlajamäki kertoo.

Naisten maajoukkue on asettanut tavoitteekseen syyskuussa pelattavista karsinnoista EM-lopputurnaukseen pääsemisen. Mitään liikaa puristusta ei tavoitteesta ole joukkueessa otettu.

– Ollaan me katsottu jo vähän pidemmällekin ja minulla on hyvä luotto tähän joukkueeseen. Ei me hampaat irvessä mitään kisapaikkaa haeta, Pihlajamäki juttelee tutun letkeään tapaansa.

Tusina aiempia kohtaamisia

Suomi ja Portugali ovat kohdanneet naisten maaottelussa 12 kertaa: voitot ovat Suomelle 7-5. Edelliset kohtaamiset olivat EM-karsinnoissa 2010, jolloin Bulgarian Samokovissa ja Portugalin Guardassa Suomi voitti molemmat ottelut 3-0.

Suomessa joukkueet ovat kohdanneet aiemmin kaksi kertaa: Lappeenrannassa EM-karsinnassa 1997 (2-3) ja Eurassa Spring Cupissa 1990 (3-0).

Naisten maajoukkue nähtiin viimeksi Salossa EM-karsinnoissa 2012.

ISTV näyttää kaikki neljä maaottelua suorina lähetyksinä TV-tuotantona. Ottelut selostaa Toni Flink ja asiantuntijana toimii Vesa Kujanpää. IS Extra on ilmainen Urheilusanomien tilaajille, muille maksullinen.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: