Poikkeuksellinen vuosi ei lannistanut vanhempainyhdistyksiä

Pajulan koulun ykkösluokkalaiset Linda Nuotio, Hilda Järvelä ja Aava Arfman näkyvät hyvin liikenteessä uusien liivien ansiosta.

Koulujen vanhempainyhdistykset ovat olleet suuressa roolissa yhteisöllisyyden lisäämisen ja varainhankinnan kannalta. Yhdistysten varainhankinnan kautta moneen kouluun on saatu esimerkiksi uusia liikuntavälineitä.
Salon koulut ovat jatkaneet kiitettävästi vanhempainyhdistysten toimintaa myös poikkeusaikana, vaikka se on vaatinut paljon kekseliäisyyttä ja suunnitelmia on jouduttu perumaan lyhyelläkin varoitusajalla.

Alhaisten koulun rehtori Tuomas Tättilä on harmissaan, sillä moni kodin ja koulun yhteinen tapahtuma on jouduttu perumaan.
– Esimerkiksi perinteinen joka keväinen Piha&Perhe -tapahtuma peruttiin. Myös perinteikkäät koulun päätöstilaisuudet eivät tällä hetkellä onnistu. Vanhempainyhdistys on kuitenkin tukenut koulua tänäkin lukuvuonna maksamalla KiVa-koululisenssin, Tättilä kertoo.

Kiikalan Komisuon koulussa vanhempainyhdistyksen keräämät rahat on käytetty usein koko koulun yhteisiin retkiin. Nyt kun bussilla kulkeminen ja isommat retket on jätetty pois, vanhempainyhdistys on tukenut koulua materiaalihankinnoissa. Varainkeruu on tapahtunut nyt etänä ja fyysisiä kontakteja on vältetty.

Pajulan koulu on myynyt wc- ja talouspapereita sekä joulukuusilahjakortteja. Tällä yritetään edes hieman paikata suurien tapahtumien, kuten Hyvänmielentorin peruuntumista.
Iloisena yllätyksenä koulun ykkösluokkalaiset saivat lahjoituksena OpenTaxilta heijastinliivit. Pajulan koulun vanhempainyhdistyksessä ollaan onnellisia, että myös korona-aikana löytyy ihmisiä, jotka haluavat tukea yhteisön toimintaa.
Pajulan ykkösluokkalaisten vanhemmista on löytynyt uusia innokkaita vanhempainyhdistyksen jäseniä.
Simo Järvelä, Eeva Pettersson ja Auraleena Saustila ovat olleet vaikuttuneita koulun ja yhdistyksen yhteisöllisyydestä.
– Ollaan tässä ensimmäistä kertaa mukana, joten emme edes tiedä miten vanhempainyhdistyksellä on aiemmin järjestetty kaikki toiminta. Tuntuu, että saamme kyllä paljon aikaiseksi vallitsevasta tilanteesta huolimatta, Saustila pohtii.
– On todella tärkeää, että koulun puolelta on osallistunut henkilö vanhempainyhdistyksen kokouksiin. Halusin itse mukaan toimintaan, jotta tutustuisin paremmin muihin vanhempiin ja koulun henkilökuntaan. Puhallamme kaikki yhteen hiileen, Pettersson kertoo ajatuksiaan.
Järvelä on samaa mieltä muiden kanssa.
– Samalla asialla me ollaan. Pyritään edistämään kaikkien hyvinvointia.

Maria Vakkuri

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: