Salolainen EOD Europe hakee reipasta kasvua

Timo Kantola, Petteri Jauhiainen, Henna Niskakoski ja Anu Torkkeli näkevät kuluttajille suunnatun aktiivesipullon mahdollisuudet.

Salolainen EOD Europe on lanseerannut kuluttajakäyttöön tarkoitetun aktiivivesipullon, jonka avulla voi puhdistaa ja desinfioida erilaisia pintoja kotona ja vaikka työpaikalla veteen sidotulla otsonilla.
Suihkepullo muuntaa veden turvalliseksi hapettavaksi vedeksi, jota voi käyttää vesipesun kestävien pintojen puhdistamiseen ja desinfiointiin ilman kemikaalijäämiä; yrityksen mukaan aktiivivesi on antimikrobinen ja poistaa myös hajuja.
Suihkepullojen valmistus on aloitettu ulkomailla, mutta tavoitteena on rakentaa tuotantolinja Salo IoT Campukselle. Parin vuoden aikana yrityksen henkilöstömäärä voi nousta päälle 40 työntekijän.

Salolaisyrittäjät Pia ja Timo Kantola ovat nähneet jo useamman vuoden ajan kuinka kemikaaliton puhdistus parantaa julkisten tilojen sisäilmanlaatua. Sairauspoissaolot vähenevät kemikaalikuormituksen pienentyessä ja siivous helpottuu yhdellä käyttövalmiilla puhdistusvedellä. Nyt sama on mahdollista tavallisille kuluttajille.
– Olemme kehittäneet tehokkaan ja turvallisen suihkepullon, joka myös kotitalouksien on helppo hankkia omaan käyttöönsä. Kun pullon on hankkinut itselleen, sen käyttö on lähes ilmaista: vettä on helposti saatavilla, Kantolat kertovat.

Helposti mukana kulkeva suihkepullo ladataan kuten kännykkä ja täytetään aina tarvittaessa hanavedellä. Veden aktivointi tapahtuu nappia painamalla ja sen jälkeen aktiivivettä voidaan käyttää monikäyttöisenä puhdistusaineena useissa eri kohteissa, esimerkkeinä ovenkahvat, tekstiilit ja saniteettitilat. Vedellä voi myös huuhdella vihannekset ja vaikka omat kädet.

Kantoloiden ja Petteri Jauhiaisen puolisoineen perustama EOD Europe aloitti toimintansa vuodenvaihteessa Salo IoT Campuksella. Jauhiaisen mukaan yrityksen kehittämää tekniikkaa jatkojalostetaan ja tavoitteena on aloittaa suihkepullojen valmistus Salossa.
– Isommassa mittakaavassa otsonoitua vettä voidaan hyödyntää esimerkiksi elintarviketeollisuudessa yleispesussa sekä kastelujärjestelmien, uimahallien, saniteettitilojen ja keittiöiden puhdistuksessa.
Jauhiainen kehuu IoT Campusta mahtavaksi paikaksi startup-yritykselle.
– Täällä on paljon osaajia ja potentiaalisia yhteistyökumppaneita ja käytävillä tapaa kiinnostavia ihmisiä.

Otsonoidusta vedestä löytyy maailmanlaajuisesti lukuisia tutkimuksia ja Jauhiaisen mukaan esimerkiksi EU:ssa suositellaan otsonoidun veden käyttöön siirtymistä elintarviketeollisuuden eri toiminnoissa.
– Haemme kehittämällemme teknologialle uusia aluevaltauksia juuri elintarviketeollisuuteen, jossa siitä voidaan saada huomattavia vedenkulutuksen, ajansäästön ja ympäristökuormituksen hyötyjä.

Potentiaalisia asiakkaita löytyy myös kansainvälisiltä markkinoilta.
Aktiivivesi Suomi toimii EOD Europen kuluttajatuotteiden yhtenä suomalaisena jälleenmyyjänä.
– Aktiivivesi-suihkepullojen markkinointi on alkanut ja tavoitteena on vahvistaa yrittäjien välistä yhteistyötä entisestään. Jo nyt mukana on ollut tiivis salolaisten yrittäjien verkosto. Mukana kuljetettavia Aktiivivesi-suihkepulloja on ollut testikäytössä jo useammalla taholla ja palaute on positiivista, Auringonsalon yrittäjä Anu Torkkeli kertoo.

Aktiivivettä käytetään puhdistukseen ja desinfiointiin monissa paikoissa. Lohjan kaupunki on iso asiakas ja Salossa aktiivivettä käytetään pintojen puhdistukseen muun muassa SSO:n Prismassa, Piihovilla, K-Market Pahkavuoressa ja Eläinklinikka Ehytillä.
Uusi laite on täysin turvallinen käytettäväksi myös päiväkodeissa ja pikkulapsiperheissä.

EOD Europen kehitystyöstä vastaava Petteri Jauhiainen aikoo hyppäyttää yhdessä tieteellisen asiantuntija Henna Niskakosken kanssa veden otsonointiteknologian 2020 luvulle.
– Materiaalitekniikan tutkimus kehittyy valtavaa vauhtia. Esimerkiksi lämpökamerat olivat vielä 2000-luvun alussa jääkapin kokoisia. Samanlaista kehitystä edistämme myös vesielektrolyysitekniikassa, Jauhiainen sanoo.
Timo Kantola ja Petteri Jauhiainen uskovat EOD Europen ja aktiiviveden tulevaisuuteen.
– Aiomme kasvaa 40 henkilön yritykseksi noin kahdessa vuodessa. Eurooppa on meidän kasvualuettamme.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: