Provinssilaiset revyävät Musinessa

Anniina Jokinen, Esa Nummela, Joonas Suominen ja Hannamaija Nikander laulavat taidokkaasti Teatteri Provinssin revyyssä ”Hei me revytään!”

Joskus sen huomaa ulkopuolinenkin, kuinka jotkut viihtyvät keskenään työpaikalla. Ja tykkäävät näköjään myös tehdä töitä yhdessä.

Niin kuin esimerkiksi Teatteri Provinssin näyttelijät Anniina Jokinen, Hannamaija Nikander, Esa Nummela ja Joonas Suominen, jotka revyävät syksyn ajan muusikkonsa Samuli Jokisen kanssa ravintola Musinessa.

Voiko mukavampaa hommaa olla, kun tulla ystävien kanssa baariin soittamaan, laulamaan ja kertomaan sketsejä tutuille ja tuntemattomille. Ja ottamaan pari tanssiaskelta. Palkkaakin maksetaan.

Hei me revytään! -ensi-ilta lämmitti lauantaina Musinen yläkerran katsomon lähelle hellelukemia; työtätekevälle käteen sopi vesipullo, viihteellä ja vapaalla olleet saivat haettua tiskiltä haluamansa virvokkeen.

Muutaman vuoden tauon jälkeen revyyn rakentaneet provinssilaiset saavat katsojansa viihtymään. Se jos mikä ei ole yllätys kuten ei sekään, että Samuli osaa sovittaa ja soittaa ja Anniina, Esa, Joonas ja Hannamaija laulaa.

Lavalla nähdään monia suomalaisen viihdetaivaan edesmenneitä ja nykyisiä hahmoja, joista tehdään ihan hyväntahtoista parodiaa. Dannyllä on siis kävelykeppi, ei rollaattoria ja Somerjoen Raulin villapaita on kutistunut entisestään.

Suomilove on aina yhtä kaunista, syntisten pöytä vetää puoleensa ja keltaiset sadetakit tekevät tehtävänsä tunnelman luomisessa.

Illan käsikirjoitus kulkee ennakkolupauksen mukaisesti rytmikkäästi kohtauksesta ja biisistä toiseen melkein kuin ne yhden musikaalin yhdet portaat, jotka eivät johda mihinkään. Nekin rakennettiin omassa mielessä ja ihan huvin vuoksi.

Vaatteita ja peruukkeja vaihtuu samaan tahtiin kuin roolihahmoja, josta yksi vauva ja yksi näkymätön mies jäivät ehkä parhaiten mieleen, vaikka heitä ei lavalla näkynytkään.

Pekka Mäenpää

Käsikirjoitus Hannes Suominen, Heikki Mäkäräinen ja Joonas Suominen. Näyttelijät Anniina Jokinen, Hannamaija Nikander, Esa Nummela ja Joonas Suominen. Musiikissa Samuli Jokinen.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: